קרפצ'יו סלק ואבוקדו

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון טבעוני להכנה של מנת ירקות טרייה ורעננה שיכולה לפתוח ארוחה או ללוות אותה

סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה ומרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת

מצרכים לקרפצ'יו

2 סלקים טריים בגודל בינוני

מלח ים

1 אבוקדו

40 גר' אגוזי לוז קלויים

25 גר' גבינת פרמז'ן (אופציה לגבינה טבעונית)

עלי בזיליקום

 מצרכים לרוטב

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

20 מ"ל חומץ בלסמי

1 כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול

 מצרכים למיונז זיתים

100 מ"ל חלב סויה לא מתוק

200 מ"ל שמן חמניות

15 מ"ל חומץ תפוחים

50 גר' זיתים שחורים ללא הגלעין

אופן ההכנה

פזרו מלח ים על תבנית אפייה.

הניחו את הסלקים השלמים.

פזרו שכבה נוספת של מלח ים.

אפו את הסלקים בחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות.

בדקו אם הסלקים אפויים באמצעות קיסם.

לאחר מכן הניחו אותם בצד כדי שיתקררו.

קלפו את הקליפה וחתכו את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה – מומלץ לעשות זאת עם כפפות.

חזרו על הפעולה כדי לחתוך גם את האבוקדו לפרוסות דקות.

ארגון המנה

ערבבו יחד את כל רכיבי הרוטב

סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה.

מרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת.

פזרו את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.

הכנת מיונז זיתים

מזגו את חלב הסויה לבלנדר.

ערבבו במהירות בעוצמה בינונית.

תוך כדי מזגו את שמן הזית, מעט בכל פעם.

כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, ערבבו במהירות הגבוהה ביותר.

הוסיפו זיתים וערבבו עד קבלת תערובת אחידה.

הוסיפו מלח לפי הטעם.

הגשה

פזרו בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים על מנת הקרפצ'יו והגישו.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה