מצרכים ל- 4 מנות:
1 סלק אדום בינוני
לסלט:
2 תפוחי עץ גרנד
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1/4 כוס אגוזי מלך של "סוגת"
לרוטב:
5 כפות חומץ
2 כפיות דבש תמרים או דבש דבורים
3 כפות שמן חמניות
מעט מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
קולים את האגוזים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות.
קולפים את הסלק וחותכים אותו לפרוסות דקיקות.
קולפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לרצועות דקות.
קוצצים דק את גבעולי הסלרי, עם החלק הירוק.
מערבבים את חומרי הסלט יחדיו בקערה.
מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
הגשה:
מסדרים את פרוסות הסלק הדקות על צלחת הגשה.
מורחים את הרוטב שנשאר מהסלט על הסלק.
מניחים במרכז מעל הסלק את סלט התפוחים ומגישים.
צילום: דן פרץ