חומרים ל- 4 סועדים:
10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 ענפי טימין
2 כפות סוכר חום
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור
150 מ"ל שמן זית
200 גר' לבנה עיזים/ לבנה אחרת
100 גר' קרוטונים
חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול
אופן ההכנה:
מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה.
מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ- 100 מ"ל שמן זית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 140 מעלות לכ- 3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כ 25% מגודלן.
מוציאים מהתנור ומצננים אותן.
לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפרטורת חדר עושים מהן קרפצ'יו – או בפריסה בעזרת סכין, או מסדרים אותן בין שני ניירות אפייה ודופקים אותן בעזרת פטיש שניצלים.
מסדרים על צלחת.
בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו.
מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.
ממנות פסטיבל 'שף תאכל' – 26 ליולי עד 5 לאוגוסט 2010
פירוט המסעדות והתפריטים באתר הפסטיבל www.2eat.co.il
ובאתר שף תאכל www.chef-tochal.co.il
או בטל. 03-6912540