קרפצ'יו עגבניות פרובנסל

חומרים ל- 4 מנות:10 עגבניות בשלות 4 שיני שום, קלופות ופרוסות2 ענפי טימין2 כפות סוכר חום2 כפות מלח גס1 כף פלפל שחור150 מ"ל שמן זית200 גרם לבנה עזים/ לבנה אחרת100 גרם קרוטוניםחופן עלי זעתר מופרדים מהגבעולאופן ההכנה:מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה.מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ- 100 מ"ל שמן זית.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך 3 שעות, או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כרבע מגודלן.מוציאים את העגבניות מהתנור ומצננים.לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפ' החדר, עושים מהן קרפצ'יו בפריסה בעזרת סכין או שמסדרים אותן בין שני ניירות אפייה ודופקים בעזרת פטיש שניצלים.אופן ההגשה:מסדרים את הקרפצ'יו על צלחת. בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו.מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009- 23.8-1.9.09צילום: שי אפגין

חומרים ל- 4 מנות:
10 עגבניות בשלות
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 ענפי טימין
2 כפות סוכר חום
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור
150 מ"ל שמן זית
200 גרם לבנה עזים/ לבנה אחרת
100 גרם קרוטונים
חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול

אופן ההכנה:
מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה.
מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ- 100 מ"ל שמן זית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות למשך 3 שעות, או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כרבע מגודלן.
מוציאים את העגבניות מהתנור ומצננים.
לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפ' החדר, עושים מהן קרפצ'יו בפריסה בעזרת סכין או שמסדרים אותן בין שני ניירות אפייה ודופקים בעזרת פטיש שניצלים.

אופן ההגשה:
מסדרים את הקרפצ'יו על צלחת.
בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו.
מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.

ממתכוני שבוע המסעדות של ישראל – מעריב גורמה קיץ 2009- 23.8-1.9.09

צילום: שי אפגין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר