fbpx

קרפצ'יו פילה בקר על סלט לבבות חסה קיצי

במתכון זה ניתן למנה הקלאסית טוויסט מעניין, שהופך אותה לאידיאלית וכוכבת האירוח האירוח הקייצי
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

קרפצ'יו, או "קרפצ'ו" בהגייה איטלקית, הינה מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, של נתחים דקיקים ונאים של בשר או דג המוגשים בחומץ בלסמי ושמן זית, עם סלט רוקט בדרך כלל. במתכון זה ניתן למנה הקלאסית טוויסט מעניין, שהופך אותה לאידיאלית וכוכבת האירוח האירוח הקייצי.

מצרכים ל- 4 מנות:
400 גרם פילה בקר טרי
2 לבבות חסה שטופים וחתוכים גס
½ ראש חסה מסולסלת שטוף וחתוך גס
½ בצל סגול קלוף וחתוך לרצועות דקות
½ קולורבי קלוף וחתוך לרצועות דקות
½ חצי מנגו קלוף וחתוך לקוביות
כף אגוזי קשיו גרוסים גס
מלח גס
פלפל גרוס
4 כפות מיץ לימון טרי
8 כפות שמן זית
3 כפיות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
לבשר:
את פילה הבקר מגלגלים בניילון נצמד ויוצרים רולדה עגולה בקוטר 4 ס"מ. מכניסים להקפאה למשך 40 דקות.
מוציאים מהמקפיא, ופורסים בעזרת סכין חדה, פרוסות בעובי של 2 מ"מ.
מסדרים את הפרוסות אחת ליד השניה בצלחות הגשה אישיות.
לסלט:
מערבבים יחד בקערה את מרכיבי הסלט – החסות, הבצל, הקולורבי, המנגו והקשיו.
מתבלים במלח, פלפל, לימון ו- 6 כפות משמן הזית.
כדקה לפני ההגשה מתבלים את הבשר במלח גס, פלפל גרוס טרי.
בוזקים את החומץ הבלסמי ו- 2 הכפות הנותרות משמן הזית.
מניחים את הסלט במרכז הצלחת על הבשר המתובל ומגישים מיד.

צ'רלי פדידה הוא שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר