קרפ מסקרפונה, וניל וצימוקים

 

מנת ילדות מתוקה, שמקבלת במתכון זה של מסעדת אגס ותמר, פרשנות חדשה וטעימה במיוחד.

רכיבים ל-10 קרפים:
3 ביצים
כוס חלב
כוס מים
כוס קמח
חמאה לטיגון
500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה גד
3 כפות גבינת מסקרפונה גד
חופן צימוקים
זרעים מתרמיל וניל
5 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מכינים את הקרפ:
מערבבים בקערה עמוקה את הביצים, החלב, המים והקמח עד לקבלת בלילה אחידה.
מחממים מחבת שקוטרה מתאים לקוטר קרפ, משמנים במעט חמאה, ושופכים בלילה (כמות של כף מצקת אחת, בערך), עד שהיא מצפה את תחתית המחבת בשכבה דקיקה.
כששולי הקרפ משחימים מעט הופכים ומטגנים עד שהוא עשוי משני הצדדים.
קחו בחשבון שייקח לכם ניסיון אחד או שניים עד שתיכנסו לעניינים

מערבבים בקערה את רכיבי המלית:
ריקוטה פרסקה, מסקרפונה, צימוקים, וניל ואבקת סוכר

מחממים תנור ל-180 מעלות מניחים במרכז כל קרפ תלולית נדיבה של מלית.
סוגרים ומסדרים על גבי תבנית אפייה.
אופים בתנור כ-3 דקות, ומגישים מיד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה