קרפ סוזט

חומרים להכנת כ- 10 מנותחומרים להכנת הבצק90 גרם קמח3 כפות אבקת סוכרמעט גרידת תפוז 2 ביצים250 מ"ל חלב25 גרם חמאה מומסתקורט מלחחמאה לטיגוןחומרים להכנת הרוטבחצי כוס מיץ תפוזים30 מ"ל ליקר תפוזים (גראן מרנייה או קוואנטרו)30 מ"ל ברנדי5 כפות אבקת סוכר100 גרם חמאהרצועות גרידת תפוז ולימון לקישוטהכנת הקרפים1. בקערת עבודה מערבבים יחדיו היטב את הביצים, החלב והחמאה המומסת.2. מוסיפים באיטיות לקערה את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה. 3. מצננים את הבלילה במקרר למשך שעה. 4. על להבה בינונית, מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה. 5. יוצקים בלילה למחבת עד קבלת שכבה (קרפ) אחידה ודקיקה. 5. מזהיבים על צד אחד (אין צורך להזהיב את שני הצדדים), מקפלים לארבעה ומניחים בצד. 6. חוזרים על התהליך עם שאר הקרפים. הכנת הרוטב1. מחממים במחבת את החמאה, ליקר התפוזים, מיץ התפוזים ואבקת הסוכר עד קבלת בועות וצמצום ועיבוי הרוטב. 2. במקביל, כשהמחבת עדיין על אש נמוכה, טובלים את הקרפים בזה אחר זה ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. 3. יוצקים לשארית הרוטב במחבת את הברנדי, ומערבבים ומחממים. 4. יוצקים משאריות הרוטב על הקרפים שמסודרים על צלחות ההגשה. 5. מקשטים במעט גרידת תפוז, גרידת לימון ואבקת סוכר. 6. סמוך להגשה מדליקים את הברנדי בזהירות רבה וממתינים עד שהאש שוככת. 7. אוכלים מיד כשזה חם.

חומרים להכנת כ- 10 מנות

חומרים להכנת הבצק
90 גרם קמח
3 כפות אבקת סוכר
מעט גרידת תפוז
2 ביצים
250 מ"ל חלב
25 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
חמאה לטיגון

חומרים להכנת הרוטב
חצי כוס מיץ תפוזים
30 מ"ל ליקר תפוזים (גראן מרנייה או קוואנטרו)
30 מ"ל ברנדי
5 כפות אבקת סוכר
100 גרם חמאה
רצועות גרידת תפוז ולימון לקישוט

הכנת הקרפים
1. בקערת עבודה מערבבים יחדיו היטב את הביצים, החלב והחמאה המומסת.

2. מוסיפים באיטיות לקערה את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.

3. מצננים את הבלילה במקרר למשך שעה.

4. על להבה בינונית, מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה.

5. יוצקים בלילה למחבת עד קבלת שכבה (קרפ) אחידה ודקיקה.

5. מזהיבים על צד אחד (אין צורך להזהיב את שני הצדדים), מקפלים לארבעה ומניחים בצד.

6. חוזרים על התהליך עם שאר הקרפים.

הכנת הרוטב
1. מחממים במחבת את החמאה, ליקר התפוזים, מיץ התפוזים ואבקת הסוכר עד קבלת בועות וצמצום ועיבוי הרוטב.

2. במקביל, כשהמחבת עדיין על אש נמוכה, טובלים את הקרפים בזה אחר זה ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה.

3. יוצקים לשארית הרוטב במחבת את הברנדי, ומערבבים ומחממים.

4. יוצקים משאריות הרוטב על הקרפים שמסודרים על צלחות ההגשה.

5. מקשטים במעט גרידת תפוז, גרידת לימון ואבקת סוכר.

6. סמוך להגשה מדליקים את הברנדי בזהירות רבה וממתינים עד שהאש שוככת.

7. אוכלים מיד כשזה חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר