רביולי עיזים ברוטב פיטריות, כרישה ויין

 

חומרים ל-  4 מנות:
חצי ק"ג רביולי גבינת עיזים של פסטה דלה קזה
כרישה שלמה בינונית – חתוכה לטבעות דקות
חצי סלסלת פטריות שמפיניון – חתוכות לרבעים
2 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות (מומלץ להוסיף גם סוגי פטריות נוספים)
2 כפות שמן זית
חצי כוס יין לבן (יבש או חצי יבש)
שני ענפי טימין טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
פרמז'ן מגורר
עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
מומלץ תמיד להכין את הרוטב לפני הפסטה. הרוטב ממתין לפסטה ולא להיפך – כדי לא לפגום במרקמה.
ממיסים במחבת שמן זית וחמאה.
מטגנים בלהבה בינונית את הכרישה עד לשקיפות.
מגבירים את האש מוסיפים את הפיטריות והטימין.
לאחר שהפיטריות השחימו, מוסיפים יין לבן וממשיכים לבשל עד שמצטמצם ומסמיך מעט.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בסיר נפרד – מבשלים את הרביולי במים רותחים עם כפית מלח במשך 7-8 דקות. מסננים ומעבירים אל הרוטב.
מבשלים יחד עוד כדקה.
מקשטים בשבבי פרמז'ן מגורד ועירית קצוצה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה