רביולי ריקוטה וארטישוק

ל- 4 מנות:למי שלא בא לו להתעסק עם הקילוף והבישול, תחתיות ארטישוק קפואות (כמו של סנפרוסט למשל) יעשו עבודה מצויינת.למי שבכל זאת בעניין של ארטישוק טרייש לקטום את הגבעול עד לאורך 2-3 ס"מ מהגוף.מן הצד השני של העלים – יש לחתוך את העלים כמעט עד לבסיס (להשאיר 1-2 ס"מ) של עלים קטומים.לקלף את שתי השכבות של העלים החיצוניים היבשים והקוצניים יותר.בעזרת סכין קטנה להוציא את כל השערות מלב הארטישוק.בעזרת קולפן ירקות לקלף את הגבעול הקוצי.מצרכים:5 עלי פסטה טריה של פסטה דלה קזה100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנותפרמז'ן מגורר להגשהביצה טרופה להברשהלמילוי:250 גרם גבינת ריקוטה250 לבבות ארטישוק מבושלים במים רותחים או מטוגנים מעט בשמן זית, ומרוסקים למרקם גס (אפשר גם לקצוץ בסכין או בבלנדר יד).100 גר' פרמז'ןמלחפלפל2 ביציםאופן ההכנה:לערבב היטב בקערה את כל רכיבי המילוי. לחצות עלה פסטה לרוחבו ולהבריש אותו בביצה טרופה, להניח בעזרת כפית להניח גבעות קטנות של המילוי על גבי העלה במרווחים שווים. גודל הגבעות שתניחו יקבע את גודלם של הרביולי. להבריש בביצה את החציו השני של העלה, ולכסות את העלה עם המילוי. להדק היטב עם האצבעות במרווחים בין המילוי, ולחתוך לריבועים. לוודא שהרביולי מהודקים היטב כדי שלא ייפתחו במהלך הבישול. לחזור על הפעולה עם כל שאר עלי הפסטה והמילוי שנותרו.לבשל 5-6 דקות במים רותחים עם כפית מלח, לפזר קוביות חמאה קטנות ולהגיש עם פרמז'ן מגורד.

ל- 4 מנות:
למי שלא בא לו להתעסק עם הקילוף והבישול, תחתיות ארטישוק קפואות (כמו של סנפרוסט למשל) יעשו עבודה מצויינת.
למי שבכל זאת בעניין של ארטישוק טרי
יש לקטום את הגבעול עד לאורך 2-3 ס"מ מהגוף.
מן הצד השני של העלים – יש לחתוך את העלים כמעט עד לבסיס (להשאיר 1-2 ס"מ) של עלים קטומים.
לקלף את שתי השכבות של העלים החיצוניים היבשים והקוצניים יותר.
בעזרת סכין קטנה להוציא את כל השערות מלב הארטישוק.
בעזרת קולפן ירקות לקלף את הגבעול הקוצי.

מצרכים:

5 עלי פסטה טריה של פסטה דלה קזה
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
פרמז'ן מגורר להגשה
ביצה טרופה להברשה
למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה
250 לבבות ארטישוק מבושלים במים רותחים או מטוגנים מעט בשמן זית, ומרוסקים למרקם גס (אפשר גם לקצוץ בסכין או בבלנדר יד).
100 גר' פרמז'ן
מלח
פלפל
2 ביצים

אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את כל רכיבי המילוי.
לחצות עלה פסטה לרוחבו ולהבריש אותו בביצה טרופה,
להניח בעזרת כפית להניח גבעות קטנות של המילוי על גבי העלה במרווחים שווים. גודל הגבעות שתניחו יקבע את גודלם של הרביולי.
להבריש בביצה את החציו השני של העלה, ולכסות את העלה עם המילוי.
להדק היטב עם האצבעות במרווחים בין המילוי, ולחתוך לריבועים.
לוודא שהרביולי מהודקים היטב כדי שלא ייפתחו במהלך הבישול.
לחזור על הפעולה עם כל שאר עלי הפסטה והמילוי שנותרו.
לבשל 5-6 דקות במים רותחים עם כפית מלח,
לפזר קוביות חמאה קטנות ולהגיש עם פרמז'ן מגורד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר