רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי

ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית

ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.

כמות ל-4 סועדים

מצרכים לבצק רביולי:
200 גרם קמח
2 ביצים
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח

מצרכים למלית:
400 גרם עלי תרד שטופים
8 כפות גבינת ריקוטה
1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
חלמון ביצה להדבקת הרביולי

מצרכים לרוטב:
כוס וחצי שמנת מתוקה
1/4 כוס עגבניות מיובשות לחות
2 כפות צנוברים קלויים
5 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי – דורות
מלח ופלפל

אופן הכנת הבצק:
מכניסים את כל המצרכים של הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

אופן הכנת המלית והרביולי:
מאדים את הבצל במחבת קטנה עם שמן זית ומעבירים לקערה.
חולטים את התרד במים רותחים עם חצי כפית מלח כ-3 דקות, מסננים ומקררים.
סוחטים היטב את התרד מנוזלים וקוצצים אותו בעזרת סכין.
מערבבים היטב בקערה את הבצל, התרד, גבינת הריקוטה, המלח והפלפל.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק בעזרת מערוך, וקורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה.
מורחים חלמון ביצה מסביב לעיגול, ומניחים במרכז כפית גדולה של מלית תרד וריקוטה.
מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את השוליים.
מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים, חצי כפית מלח וכפית שמן זית עד שהם צפים.

אופן הכנת הרוטב:
מחממים את השמנת בסיר קטן, ומוסיפים את קוביות התערובת האיטלקית, הצנוברים והעגבניות המיובשות.
מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל
מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות עד לסמיכות קלה.
יוצקים מעל הרביולי ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר