חומרים עבור 1/2 ליטר רוטב:
2 כוסות צזיקי
1/2 כוס טחינה גולמית
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
מעבירים את הצזיקי לקערה, מוסיפים את הטחינה, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד קבלת רוטב חלק ואחיד.
מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה.
במידה ורוצים רוטב סמיך יותר ניתן להוסיף יותר טחינה.
מתקבל רוטב עשיר בטעם קייצי וקל, מתאים במיוחד לסלט מלפפונים פרוסים או לסלט עגבניות שרי בתוספת בצל סגול.
ניתן להגיש כמטבל לירקות חתוכים, או לנגב עם פיתה טרייה.