רוטב מיוחד לדגים – עגבניות, שמנת, ופסטיס

מתכון פשוט להפליא לרוטב דגים, שמתאים לכל סוג דג, ומוסיף לכל מנה טעם של עוד, ולסיום – יש גם טיפ

מתכון פשוט להפליא לרוטב דגים, שמתאים לכל סוג דג, ומוסיף לכל מנה טעם של עוד, ולסיום – יש גם טיפ.

חומרים:שפית רוני ריבלין, קפה יפו
4 כפות שמן זית
4-5 עגבניות גדולות מקולפות חתוכות גס
5 שיני שום גדולות קצוצות גס
1 כף חמאה
כף וחצי – פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פסטיס (אם אין – אפשר להמיר לפרנו, ריקרד או אוזו)
חצי כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח לפי הטעם

אופן הכנת הרוטב:
:מחממים שמן זית על אש גבוה במחבת גדולה.
מוסיפים – חמאה, עגבניות, ושום.
לאחר שתי דקות מוסיפים את הפסטיס ומלח.
מנמיכים את האש ומדי פעם מערבבים.
הרוטב צריך להיות במרקם של קונפיטורה (כלומר ללא הרבה נוזלים).
מוסיפים פטרוזיליה ושמנת מתוקה, וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
לאחר שהנוזלים הצטמצמו טועמים ומוודאים שיש מספיק מלח.
מקררים את הרוטב – טוחנים במעבד מזון – והרוטב מוכ.
ניתן להגיש בטמפרטורת החדר לצד הדגים, או לחמם ולבשל את הדגים בתוכו.

טיפ לקילוף העגבניה:
חורצים בתחתית העגבניה צורת X .
מרתיחים סיר עם מים ושמים את העגבניות בפנים.
לאחר כשתי דקות, הקליפה תתחיל להיפרד מהעגבניה.
מוציאים ישר לקערה עם מי קרח – והעגבניות מתקלפות בשניות וללא מאמץ.

קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו, טל. 03-5181988

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר