100 גר' פטרוזיליה
000 גר' בזיליקום
50 גר' קוסברה
5 גבעולי שמיר
5 גבעולי טימין טרי
50 גר' שום כתוש
60 גר' מלח
1 בצל גדול
50 מ"ל מיץ לימון
250 מ"ל מים
1 ליטר שמן זית
1 כפית עלי רוזמרין טרי
1 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה
1. לערבל במעבד מזון את עשבי התיבול כולל התבלינים. לקצוץ לתערובת קצוצה.
2. להוסיף בהדרגה את הנוזלים (שמן ומים).
3. להוסיף את הרוזמרין והפלפל הגרוס.
הרוטב מתאים למשרה לחזה עוף, שיפודי עוף או פרגית, ולמשרה לסינטה בצליה בתנור.