רולדה "אייטיז" במילוי קרם, ממרח טחינה שוקולד ודובדבנים בסירופ

גרסה מתוקה ונוסטלגית של הרולדה המוכרת משנות ה- 80 ובטעם של פעם. מומלץ להכין יומיים מראש, לצפות בקרם או בשוקולד מומס ולקשט יחד עם הילדים. מתאימה לאירוח וכקינוח לצד שתייה חמה או קרה.  מצרכים לבסיס העוגה:4 ביצים בגודל בינוני100 גרם קמח100 גרם סוכר1 שקית אבקת אפיה1 כפית תמצית ווניל1/2 כפית מלחלמילוי:קרם ווניל:1 מיכל שמנת מתוקה1 כוס חלב1/2 חבילה אינסטנט פודינג ווניל2 כפות אבקת סוכר1 כפית תמצית ווניל1/2 מיכל ממרח "טחינה עם שוקולד" של אחוה (200 גרם)לדובדבנים בסירופ:750 גרם דובדבנים מגולענים1/4 כוס יין אדום פורט400 גרם סוכר1 כף מיץ לימון1 מקל קינמוןלקישוט:100 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי1/2 כוס דובדבנים לקישוטאופן ההכנה:הכנת דובדבנים בסירופ: מניחים בסיר בינוני את כל החומרים. מערבבים, מכסים ומשרים לילה בטמפרטורת החדר. מרתיחים את הדובדבנים המושרים ומסירים את הקצף. מבשלים על אש נמוכה וללא מכסה למשך כשעה. מעבירים לצנצנת גדולה (מעוקרת) ומאחסנים במקרר.הכנת בסיס העוגה: טורפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת הופכת בהירה. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה. יוצקים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומיישרים באמצעות פלטה לשכבה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ- 10 דקות. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים על רשת.הכנת קרם ווניל: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר, תמצית ווניל ואינסטנט פודינג, עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.השלמת העוגה:מורחים על הרולדה שכבה נדיבה מהממרח, ויוצקים מעליה את הקרם. מפזרים דובדבנים ומגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.מניחים את הרולדה המוכנה על מגש, כשהחיבור למטה.מקשטים בציפוי שוקולד מומס או אבקת סוכר.מפזרים דובדבנים בסירופ או דובדבנים טריים.צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

גרסה מתוקה ונוסטלגית של הרולדה המוכרת משנות ה- 80 ובטעם של פעם. מומלץ להכין יומיים מראש, לצפות בקרם או בשוקולד מומס ולקשט יחד עם הילדים. מתאימה לאירוח וכקינוח לצד שתייה חמה או קרה. 

מצרכים לבסיס העוגה:
4 ביצים בגודל בינוני
100 גרם קמח
100 גרם סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית ווניל
1/2 כפית מלח

למילוי:
קרם ווניל:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1/2 חבילה אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית ווניל
1/2 מיכל ממרח "טחינה עם שוקולד" של אחוה (200 גרם)

לדובדבנים בסירופ:
750 גרם דובדבנים מגולענים
1/4 כוס יין אדום פורט
400 גרם סוכר
1 כף מיץ לימון
1 מקל קינמון

לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר מומס לציפוי
1/2 כוס דובדבנים לקישוט

אופן ההכנה:
הכנת דובדבנים בסירופ:

מניחים בסיר בינוני את כל החומרים.
מערבבים, מכסים ומשרים לילה בטמפרטורת החדר.
מרתיחים את הדובדבנים המושרים ומסירים את הקצף. מבשלים על אש נמוכה וללא מכסה למשך כשעה.
מעבירים לצנצנת גדולה (מעוקרת) ומאחסנים במקרר.

הכנת בסיס העוגה:
טורפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת הופכת בהירה.
מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה.
יוצקים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ומיישרים באמצעות פלטה לשכבה אחידה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות, למשך כ- 10 דקות.
מוציאים את העוגה מהתבנית ומצננים על רשת.

הכנת קרם ווניל:
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר, תמצית ווניל ואינסטנט פודינג, עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.

השלמת העוגה:
מורחים על הרולדה שכבה נדיבה מהממרח, ויוצקים מעליה את הקרם.
מפזרים דובדבנים ומגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה.
מניחים את הרולדה המוכנה על מגש, כשהחיבור למטה.
מקשטים בציפוי שוקולד מומס או אבקת סוכר.
מפזרים דובדבנים בסירופ או דובדבנים טריים.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר