רולדה במילוי גאנאש שוקולד ובציפוי קצפת

 

עוגה עשירה ונהדרת שמנצלת את טעמה העשיר של הקצפת – הן במילוי והן בציפוי. עוגה חגיגית אמיתית.

זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפיה: 10-12 דקות
12-14 מנות

לרולדה
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 כפות שמן

לסירופ
שליש כוס סוכר
שליש כוס מים
כף קקאו.

לקרם ולציפוי
500 מ”ל קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
200 גר’ שוקולד מריר
2 כפות ליקר, שקדים או ברנדי
שקית סוכר וניל.

מכינים את הרולדה
מקציפים במיקסר את הביצים השלמות והסוכר במשך 8 דקות או עד שמתקבל קצף מאד בהיר ותפוח.

מכבים את המיקסר ומקפלים פנימה בתנועות עטיפה את הקמח והשמן.

על תבנית התנור מרופדת בניר אפיה ומשומנת קלות משטחים את תערובת העוגה ובעזרת כף מחליקים את פני העיסה עד שהיא אחידה.

אופים בחום של 180 מעלות 10-12 ד’ עד שהעוגה זהובה וסכין המוחדרת פנימה יוצאת יבשה.

מוציאים ומצננים 5 דקות.

מניחים מגבת נקיה על העוגה ומגלגלים לרולדה.

מכינים את המילוי
במיקרו או על סיר כפול ממיסים 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות עד להמסה.

מפרידים 250 מ”ל מהשמנת ומוסיפים מעט בכל פעם לתוך תערובת השוקולד תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הליקר, מערבבים ומעבירים למקרר.

מקציפים את יתרת הקצפת עם שקית סוכר וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאד.

מכינים את הסירופ
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.

מבשלים כדקה, מערבבים ומסירים מהאש.

מרכיבים את העוגה
מניחים את העוגה על מגש או על התבנית ומסירים את המגבת וניר האפייה. מרטיבים בעזרת מברשת את העוגה עם הסירופ.

מורחים את קרם השוקולד בצורה אחידה על פני כל העוגה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לצלחת הגשה.

מורחים מלמעלה בצורה נדיבה את הקצפת ומקשטים לפי הטעם עם שוקולד מגורר, פסי שוקולד מזולפים או כוכבי קצפת.

שומרים במקרר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה