fbpx

רולדת לדר במילוי בשר ואורז

מרכיביםשני משטחי לדר באורך 15X15 ס"מ.חצי קילו כתף עגל טחון גס100 גרם אורז מבושל 100 גרם פירות יבשים מגווניםשלושה בצלי שאלוטרבע צרור כוסברה או פטרוזיליהכף פפריקה מתוקה כף סוכר חוםקורט קינמוןשתי כפות שמןרבע כוס יין מרסלהחצי כפית מלחרבע כפית פלפלאופן ההכנההמילוימערבבים את הבשר הטחון עם פטרוזיליה או כוסברה לפי בחירה. מוסיפים את הפפריקה, את הקינמון את המלח והפלפל. לאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים את התערובת היטב. מטגנים במחבת לכ- 5 דקות. מניחים מהתערובת על כל אחד ממשטחי הלדר מהקצה עד הקצה ומגלגלים בעדינות. סוגרים את הקצוות באמצעות קיסם. בשארית המילוי ממלאים את תערובת הפירות היבשים ומניחים בצד.את הלדר הממולא מטגנים בשמן עמוק רותח למשך כדקה עד הזהבה, מניחים על נייר סופג, ומעבירים למקרר למשך שעה.לאחר הקירור פורסים את הלדר לרצועות ברוחב של שניים וחצי ס"מ ומהדקים עם קיסם. במקביל, מכינים את הרוטב. לרוטבמטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים רבע כוס יין מרסלה.מצמצמים מעט את הרוטב, מוסיפים את הפירות היבשים הממולאים (שהנחנו בצד) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך כ- 5 דקות. בזמן שהרוטב מתבשל מניחים את פרוסות הלדר הממולא בתבנית אפייה, יוצקים מלמעלה מהרוטב החם והפירות היבשים הממולאים, ומעבירים לתנור לחימום קצר לפני הגשה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים
שני משטחי לדר באורך 15X15 ס"מ.
חצי קילו כתף עגל טחון גס
100 גרם אורז מבושל
100 גרם פירות יבשים מגוונים
שלושה בצלי שאלוט
רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה
כף פפריקה מתוקה
כף סוכר חום
קורט קינמון
שתי כפות שמן
רבע כוס יין מרסלה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל

אופן ההכנה
המילוי
מערבבים את הבשר הטחון עם פטרוזיליה או כוסברה לפי בחירה. מוסיפים את הפפריקה, את הקינמון את המלח והפלפל.

לאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים את התערובת היטב.

מטגנים במחבת לכ- 5 דקות.

מניחים מהתערובת על כל אחד ממשטחי הלדר מהקצה עד הקצה ומגלגלים בעדינות. סוגרים את הקצוות באמצעות קיסם.
בשארית המילוי ממלאים את תערובת הפירות היבשים ומניחים בצד.
את הלדר הממולא מטגנים בשמן עמוק רותח למשך כדקה עד הזהבה, מניחים על נייר סופג, ומעבירים למקרר למשך שעה.

לאחר הקירור פורסים את הלדר לרצועות ברוחב של שניים וחצי ס"מ ומהדקים עם קיסם. במקביל, מכינים את הרוטב.
לרוטב
מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה.

מוסיפים את הסוכר ומקרמלים.

מוסיפים רבע כוס יין מרסלה.

מצמצמים מעט את הרוטב, מוסיפים את הפירות היבשים הממולאים (שהנחנו בצד) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך כ- 5 דקות.
בזמן שהרוטב מתבשל מניחים את פרוסות הלדר הממולא בתבנית אפייה, יוצקים מלמעלה מהרוטב החם והפירות היבשים הממולאים, ומעבירים לתנור לחימום קצר לפני הגשה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר