רולדת עוף במילוי פירות יבשים ואגוזים

 

חג האילנות, טו בשבט, מוכר לרובנו בעיקר כחגם של הפירות היבשים. לצד עוגת הפירות הקלאסית, מתחבר טעמם המתוק של הפירות היבשים גם למנות מלוחות. שידוך מוצלח כזה ניתן לעשות בין הפירות לבין חזה עוף, שטעמו נייטרלי והוא נוטה לקבל טעמים מתוקים. רולדת העוף שלפניכם היא גרסה משודרת וחגיגית במיוחד לשניצל הקלאסי.

מצרכים ל-4 סועדים:
חצי קילו חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
50 גר' משמש
50 גר' תפוחי עץ
50 גר' שזיפים
50 גר' חמוציות
50 גר' שקדים
50 גר' אגוזי מלך
2 כפות דבש
8 כפות סוכר
4 כפות קמח לקימוח
2 ביצים
כוס פרורי לחם

לרוטב:
200 גר' שזיפים
100 גר' סוכר
רבע כוס מים
2 כפות גדושות דבש

אופן הכנת רולדת חזה העוף:
מחממים את הסוכר על מחבת חמה, עד לקבלת קרמל אחיד.
מוספים 2 כפות גדושות של דבש וממשיכים לערבב עד שהדבש נטמע.
מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים והאגוזים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם.
משאירים להתקרר בטמפרטורת החדר.
פורסים את חזה העוף לפרוסות שטוחות, ויוצקים מעליו את הפירות היבשים שבישלנו
קודם.
מגלגלים את חזה העוף למצב של רולדה (ניתן להניח כפית בקצה חזה העוף לגלגול קל יותר).
מקמחים כל רולדה כזו, טובלים אותה בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם.
מטגנים את הרולדה עד להזהבה (כמו שניצל).

אופן הכנת הרוטב:
במחבת מחממים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
מוסיפים מעט מים, 2 כפות דבש, ו-200 גרם שזיפים.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עד רמת הסמיכות הרצויה.

להגשה:
חותכים כל רולדת עוף לשלוש פרוסות עבות, ויוצקים מעט מהרוטב.
מומלץ להגיש עם תוספת של סלט עלי בייבי, גרעיני רימון ושקדים קלופים קלויים.

טיפ לרוטב לסלט:
מערבבים 1 כפית שום כתוש, 2 כפות דבש וכוס מיץ תפוזים סחוט.
מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה