רולדת פילאס במילוי גבינה כחולה, אגוזי מלך ועשבי תיבול

חומרים ל- 8 מנות:1 חבילה (של 600 גרם) בצק פילאס תורכי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה חומרים לתערובת הגבינה:200 גרם גבינת שמנת 'תנובה'100 גרם גבינה כחולה, מפוררת50 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים1/4 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים1 כף עלי טימין, קצוצים1 כפית עלי רוזמרין, קצוצים2 כפיות עלי טרגון, קצוצים (אופציונאלי)2 כפיות מלחפלפל שחור, לפי הטעם1 ביצה טרופה3 כפיות שומשום קלויאופן ההכנה:מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את כל החומרים של תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת אחידה.מקמחים קלות משטח עבודה פורשים את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך לצורת מלבן. יוצקים את התערובת במרכז מלבן הבצק ומגלגלים, לכל אורכו, לצורת רולדה. להידוק הקצוות הרולדה, מברישים מעט בביצה הטרופה. דוקרים בעזרת מזלג בחלקו העליון של הגליל (פתחים ליציאת אדים).מברישים את שארית הביצה הטרופה ומפזרים מעל את השומשום.מניחים את הרולדה בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים ומגישים.

חומרים ל- 8 מנות:
1 חבילה (של 600 גרם) בצק פילאס תורכי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
חומרים לתערובת הגבינה:
200 גרם גבינת שמנת 'תנובה'
100 גרם גבינה כחולה, מפוררת
50 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
1/4 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
1 כף עלי טימין, קצוצים
1 כפית עלי רוזמרין, קצוצים
2 כפיות עלי טרגון, קצוצים (אופציונאלי)
2 כפיות מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
1 ביצה טרופה
3 כפיות שומשום קלוי

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים בקערה את כל החומרים של תערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת אחידה.
מקמחים קלות משטח עבודה פורשים את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך לצורת מלבן.
יוצקים את התערובת במרכז מלבן הבצק ומגלגלים, לכל אורכו, לצורת רולדה. להידוק הקצוות הרולדה, מברישים מעט בביצה הטרופה.
דוקרים בעזרת מזלג בחלקו העליון של הגליל (פתחים ליציאת אדים).
מברישים את שארית הביצה הטרופה ומפזרים מעל את השומשום.
מניחים את הרולדה בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
מצננים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר