fbpx

רולדת שמרים עם פירות יבשים

בצק שמרים חומרים ואופן הכנה150 גרם חלב חמים30 גרם שמרים חמים50 גרם סוכר2 חלמונים5 גרם מלח500 גרם קמח (שטיבל 2)גרד מלימון 1 בינוני1 כפית תמצית וניל200 גרם חמאה רכהאופן הכנה1. בקערת המיקסר ממיסים את השמרים בחלב החמים ומניחים למשך 10 דקות.2. מוסיפים לקערה קמח, סוכר, חלמונים, חמאה רכה, מלח, גרד לימון ותמצית וניל. לשים את כל החומרים עם קרס לישה במשך 10 דקות עד שנוצר בצק נעים ורך למגע. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.חומרים למילוי תערובת פירות יבשים150 גרם תאנים חתוכות לפרוסות דקות100 גרם קליפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות100 גרם קליפות לימון מסוכר חתוך לקוביות100 גרם תמרים יבשים קצוצים (ללא גלעין)100 גרם צימוקים120 גרם אגוזי לוז קצוצים120 גרם אגוזי המלך קצוצים60 גרם סוכר1 קורט ציפורן ואגוז מוסקט (לא מוכרחים)5 גרם קינמון50 גרם רום כההאופן ההכנה1. מערבבים את כל החומרים היטב, רצוי באופן ידני. מניחים על ניילון נצמד, סוגרים היטב ומניחים ללילה במקרר לספיגת כל הטעמים.2. למחרת פורסים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך למלבן בעובי 2 וחצי מ"מ. יוצרים נקניקיה ממלית הפירות היבשים ומניחים על מלבן הבצק. מרטיבים את המלית עם מעט רום וסוגרים את הבצק כמו מעטפה. הופכים את הרולדה כך שהחלק שסגרנו יהיה כלפי מטה על התבנית. מורחים את הבצק בעזרת מברשת בחלמון ביצה מעורבב עם מעט חלב ומקשטים בפרוסות שקדים.3. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש בטמפרטורה של º 220 למשך 20 עד 30 דקות. רצוי להשגיח שהעוגה לא תשחים מהר מידי. במידה וכך קורה אפשר להנמיך לטמפרטורה של º 175 לעוד 10 דקות אפיה.*** אין כאן טעות זהו בצק שמרים ללא התפחה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

בצק שמרים חומרים ואופן הכנה
150 גרם חלב חמים
30 גרם שמרים חמים
50 גרם סוכר
2 חלמונים
5 גרם מלח
500 גרם קמח (שטיבל 2)
גרד מלימון 1 בינוני
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה

אופן הכנה
1. בקערת המיקסר ממיסים את השמרים בחלב החמים ומניחים למשך 10 דקות.

2. מוסיפים לקערה קמח, סוכר, חלמונים, חמאה רכה, מלח, גרד לימון ותמצית וניל. לשים את כל החומרים עם קרס לישה במשך 10 דקות עד שנוצר בצק נעים ורך למגע. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

חומרים למילוי תערובת פירות יבשים
150 גרם תאנים חתוכות לפרוסות דקות
100 גרם קליפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות
100 גרם קליפות לימון מסוכר חתוך לקוביות
100 גרם תמרים יבשים קצוצים (ללא גלעין)
100 גרם צימוקים
120 גרם אגוזי לוז קצוצים
120 גרם אגוזי המלך קצוצים
60 גרם סוכר
1 קורט ציפורן ואגוז מוסקט (לא מוכרחים)
5 גרם קינמון
50 גרם רום כהה

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים היטב, רצוי באופן ידני. מניחים על ניילון נצמד, סוגרים היטב ומניחים ללילה במקרר לספיגת כל הטעמים.

2. למחרת פורסים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך למלבן בעובי 2 וחצי מ"מ. יוצרים נקניקיה ממלית הפירות היבשים ומניחים על מלבן הבצק. מרטיבים את המלית עם מעט רום וסוגרים את הבצק כמו מעטפה. הופכים את הרולדה כך שהחלק שסגרנו יהיה כלפי מטה על התבנית. מורחים את הבצק בעזרת מברשת בחלמון ביצה מעורבב עם מעט חלב ומקשטים בפרוסות שקדים.

3. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש בטמפרטורה של º 220 למשך 20 עד 30 דקות. רצוי להשגיח שהעוגה לא תשחים מהר מידי. במידה וכך קורה אפשר להנמיך לטמפרטורה של º 175 לעוד 10 דקות אפיה.

*** אין כאן טעות זהו בצק שמרים ללא התפחה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר