רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

מתכון של סבינה ולדמן עבור רשת טיב טעם לארוחת החג כשבמקום להכין רוסטביף קלאסי ממלאים את הנתח בצרור אספרגוס טרי, קושרים כרולדה וצולים. התוצאה יפה מאוד ונראית כזר פרחים המבצבץ מתוך נתח הבשר

חותכים נתח סינטה במרכזו לצורת פרפר ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה. צילום רונן מנגן, סגנון עמית פרבר
חותכים נתח סינטה במרכזו לצורת פרפר ומתבלים במלח ופלפל. מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה. צילום רונן מנגן, סגנון עמית פרבר

רכיבים ל-8 מנות

נתח סינטה במשקל 2 ק"ג

2 צרורות אספרגוס ללא החלק התחתון הסיבי

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב חרדל

1 כף חרדל גרגרים

1/4 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית תימין

1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

הכנת האספרגוס

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול.

קולפים את גבעולי האספרגוס (לא כולל התפרחת).

חולטים במים הרותחים כ-2 דקות ומעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול.

מסננים ומייבשים.

ממלאים את הסינטה וצולים

חותכים נתח סינטה במרכזו לצורת פרפר (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים במלח ופלפל.

מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה.

קושרים את הבשר בחוט ומתבלים שוב במלח ופלפל.

מעבירים את הנתח לתבנית.

צולים כ-15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות מהצד השני עד לדרגת מדיום.

מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות.

מכינים את הרוטב ומגישים

טורפים בקערה את כל חומרי הרוטב מלבד השמן.

מזלפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.

פורסים את הסינטה גס ומגישים לצד הרוטב.

את מוצרי טיב טעם ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות כל השבוע.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה