רוסטביף עם אגסים וירקות שורש צלויים

רוסטביף עם אגסים וירקות שורש צלויים
המתכון מוגש ע"י יובל בר-נר, איש האגסים, המייצג בישראל  את מועצת האגסים האמריקאית, המייצגת כ-1600 מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון, ועומדת בקשר הדוק עם משרד החקלאות הישראלי

מצרכים (4 מנות)

נתח סינטה במשקל 1.5 ק"ג

4 אגסי בוסק חתוכים לרבעים

5 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לחצאים לאורך

2 בצלים גדולים, חתוכים לשמיניות

ארבעה גזרים, קלפים וחתוכים גס

שורש סלרי קלוף וחתוך לפלחים

שתי יחידות שורש פטרוזיליה

1 גבעול רוזמרין

4 גבעולי טימין

שני ראשי שום חצויים

2 כפות דבש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

מניחים את הירקות והעשבים, למעט האגסים, בתבנית המרופדת בנייר אפייה.

מתבלים בשמן זית, דבש, ומלח ופלפל לפי הטעם.

מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה.

מעבירים לתנור החם.

מחממים מחבת גדולה וכבדה היטב.

מורחים את נתח הבשר במעט שמן זית מכל צדדיו, ומתבלים היטב במלח ובפלפל.

צורבים את הבשר מכל צדדיו במחבת החמה, ומעבירים לתבנית שבתנור (מניחים על הירקות).

מוסיפים גם חצאי אגסים לתבנית הירקות.

צולים את הבשר למידה הרצויה.

מומלץ להשתמש במדחום לבשר. עבור מידת עשייה מדיום, למדוד 52-54  מעלות במרכז הנתח.

מוציאים את הבשר מהתנור למנוחה, למשך 20 דקות לערך, כשהוא מכוסה בצורה רופפת עם נייר אלומיניום.

לירקות מניחים להמשיך להיצלות, עד שהם רכים ושחומים.

פורסים את הרוסטביף ומגישים חם עם הירקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר