רוסט ביף

 

חומרים
1.5 ק"ג סינטה
10 שיני שום
חוט קשירה (חוט שפאגט)
50 גר' חמאה רכה
חרדל דיז'ון חלק או גרגירים
רוזמרין
מלח גס + פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מנקים את הסינטה אך משאירים את פס השומן העליון ,קושרים את הבשר בחוט שפגאט – כמו קשירה של רולדה.עם סכין קטנה עושים חורים לא עמוקים בבשר ומחדירים את שיני השום פנימה.
מורחים 50 גר' חמאה רכה על הבשר ,אח"כ מורחים את החרדל ומוסיפים עלים של רוזמרין, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס .מחממים תנור ל- 300 מעלות צלזיוס (חום מקסימלי בתנור) ,מכניסים את הסינטה כשהוא יושב על רשת של התנור, כשמתחתיה תבנית בעלת שוליים ל- 10 דקות על מנת שהבשר ייצרב מבחוץ. אחרי 10 דקות מוציאים את הבשר מהתנור ומורידים את חום התנור ל- 180 מעלות צלזיוס, מכניסים שוב את הבשר וצולים אותו כ- 15 דקות לכל 1 ק"ג בשר ,תלוי במידת העשייה הרצוייה.

לרוטב
את הרוטב מכינים מהנוזלים שנוצרו בתבנית שמתחת לבשר – להוסיף חצי כוס מים ולגרד את תחתית התבנית להוסיף כף חרדל דיזון ו250 מ"ל שמנת מתוקה ולהוסיף מעט עלי רוזמרין קצוצים להגיע לרתיחה ולהסיר מהאש






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה