רוצים לעשות גבינה? בואו לסדנה

מחלבת My Dear בשרון מציעה מגוון סדנאות חווייתיות לייצור גבינת עיזים, שבמהלכן ילווה המשתתף את החלב מרגע חליבתו ועד ייצור הגבינה האישית

מגבנת העיזים My Dear בכפר נטר שבשרון, מציעה מגוון סדנאות חווייתיות לייצור גבינה, אשר במהלכן ילווה המשתתף את החלב מרגע חליבתו ועד ייצור הגבינה האישית.
הסדנאות מתאימות לכל קבוצות הגילאים: לילדים, נוער, מבוגרים ומשפחות' ומתקיימות בכפר נטר, לצד הדיר וחנות הבוטיק של המחלבה.

סדנא חווייתית משפחתית לייצור גבינה (להורים וילדים)
– ביקור בדיר כולל הסברים על העיזים, האכלה וליטוף הגדיים.
– התנסות בחליבה.
– ביקור במחלבה כולל הסברים על תהליך ייצור הגבינה, יוגורט, לבנה ועוד.
– הכנת גבינות אישיות ע"י כל משתתף, אותן ייקח הביתה.
– במהלך הביקור יוזמנו המשתתפים לאפיית פיתות על הטאבון, עימן יוגשו לבנה ותה שהוכן על המדורה.
משך הביקור והסדנא כשעה וחצי.
מינימום 20 משתתפים: 25 ₪ לילד, 15 ₪ למבוגר מלווה.

סדנת גבינות ויין למבוגרים:
בנושא הגבינות:
– הסבר על הרכב החלב, הבדלים בין סוגי החלב – עיזים, כבשים ובקר, ויתרונותיו הבריאותיים של חלב העיזים.
– משמעותו וחשיבותו של הפסטור בתהליך ייצור הגבינות.
– תהליך הגיבון.
– ההבדלים בין גבינות קשות וחצי קשות, בשלות ורכות.

בנושא היין:
– הסבר על סוגי ענבים.
– תהליך הייצור.
– מושגי יסוד מעולם היין (עפיצות, גוף, בוקה ועוד).
בעונת הבציר ניתן לקחת חלק בתהליך ראשוני של ייצור היין מענבי הכרם של המחלבה.
מינימום 20 משתתפים. 80 ₪ למשתתף.
משך הסדנה כשעתיים.

מחלבת הבוטיק האורגנית My Dear הוקמה לפני כשנה ע"י משפחת פז. המחלבה מייצרת בתנאי בוטיק מגוון נרחב של מוצרים, ביניהם גבינה בסגנון קממבר, רוקפור, גבינה טרייה בסגנון צפתית, גבינה קשה מחלב עיזים ועוד. שיווק הגבינות נעשה באופן ישיר מהיצרן לצרכן.



My Dear
כפר נטר
טל.: להט פז, 052-2632762

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר