ריבת ורדים

 

חצי ק"ג של עלי כותרת שטופים ומיובשים.
2 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
1 כפית ג'לי מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות)

אופן הכנה
מערבבים את עלי הכותרת עם חצי ק"ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום.

מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים (והג'לי).

מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.

גם בפירות הורדים לאחר הפריחה – טריים או מיובשים- ניתן להשתמש לחליטת תה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה