ריזוטו ים תיכוני מפתיתי אורז אפוי עם ארטישוק

חומרי גלם ל – 10 מנותחומרים350 גרם פתיתים אפויים אסם – אורזשליש כוס יין לבןשליש כוס שמן זית1 שיני שום קצוצות90 גרם תחתיות ארטישוק קפואות או טריות חלוטות חתוכות לרצועות50 גרם בצלי שאלוט קצוצים 1 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות0.45 ליטר כוסות נוזל ירקות עשירשליש כוס פטרוזיליה קצוצהמלח, פלפל שחור טחוןלהגשה120 גרם גבינת פרמזן 80 גרם חמאהאופן ההכנה1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים בו קלות את הבצל שאלוט והשום, מוסיפים את הארטישוק מטגנים כדקה, ומוסיפים את הפתיתים האפויים.2. מוסיפים לסיר את היין ונותנים לו להתאדות מעט.3. מוסיפים את המים בכמויות של כוס וחצי כל פעם וממשיכים לערבב, כאשר הפתיתים סופגים את כמות הנוזלים ממשיכים שוב.4. כאשר נספגו כל המים הפתיתים מוכנים לאכילה, מתבלים, מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים היטב.5. לאחר כדקה מוסיפים את הפרמזן והחמאה, מערבבים היטב ומגישים.

חומרי גלם ל – 10 מנות

חומרים
350 גרם פתיתים אפויים אסם – אורז
שליש כוס יין לבן
שליש כוס שמן זית
1 שיני שום קצוצות
90 גרם תחתיות ארטישוק קפואות או טריות חלוטות חתוכות לרצועות
50 גרם בצלי שאלוט קצוצים
1 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
0.45 ליטר כוסות נוזל ירקות עשיר
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון

להגשה
120 גרם גבינת פרמזן
80 גרם חמאה

אופן ההכנה
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים בו קלות את הבצל שאלוט והשום, מוסיפים את הארטישוק מטגנים כדקה, ומוסיפים את הפתיתים האפויים.

2. מוסיפים לסיר את היין ונותנים לו להתאדות מעט.

3. מוסיפים את המים בכמויות של כוס וחצי כל פעם וממשיכים לערבב, כאשר הפתיתים סופגים את כמות הנוזלים ממשיכים שוב.

4. כאשר נספגו כל המים הפתיתים מוכנים לאכילה, מתבלים, מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

5. לאחר כדקה מוסיפים את הפרמזן והחמאה, מערבבים היטב ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר