2 מנות
חומרים לריזוטו:
300 גרם אורז עגול (2 כוסות)
בצל אחד בנוני קצוץ
רבע כוס יין לבן
מעט תימין
אגוז מוסקט
נוזל ירקות (5-6 כוסות לפי הצורך)
מלח ופלפל – לפי הטעם
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
100 גרם חמאה
ירקות גינה:
1 בטטה חתוך קוביות
2 כפות אפונה ירוקה
2 קישואים חתוך לקוביות
5 עגבניות שרי
3 יח' אספרגוס חתוך
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
הכנת הריזוטו:
מאדים את הבצל בחמאה עד לשקיפות.
מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כ-3 דקות.
מוסיפים אגוז מוסקט, תימין ומלח ופלפל.
מוסיפים רבע כוס יין לבן ונוזל ירקות.
ברגע שהאורז ספג את הנוזלים מוסיפים שוב עד שהאורז מגיע לרמת אל דנטה.
בסוף הבישול מוסיפים את גבינת הפרמזן.
טועמים ובמידת הצורך משפרים את הטעם.
הכנת ירקות הגינה:
אופים בתנור את הבטטה והקישואים עד לריכוך.
מטגנים בשמן זית את האפונה, האספרגוס ועגבניות השרי.
מוסיפים את הבטטה, הקישואים, ולבסוף את הריזוטו בתוספת מעט מלח ופלפל כמידת הצורך.
מוסיפים מעט נוזל לאיחוד המרכיבים.
מצמצמים עד לסמיכות הרצויה.
"כרמים", מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש, טל. 08-8505859