ריזוטו סלק, גבינות ויין

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון צמחוני לריזוטו סלק עם גבינות יין לבן ואגוזים שמתאים לא רק לצמחונים אלא לכל אירוח או ארוחה משפחתית בערבי הקיץ החמים

מזגו את הריזוטו לארבע צלחות ופזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום מעל

רכיבים עבור 4 מנות

400 גר' סלק מבושל

1 ליטר ציר עוף או ירקות

30 מ"ל שמן זית כתית מעולה

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

300 גר' אורז לריזוטו

1 גבעול טימין גדול

100 מ"ל יין לבן

מלח

פלפל שחור

30 גר' חמאה

150 גר' גבינת פטה מגורדת

50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת

40 גר' אגוזי מלך קצוצים דק

20 גר' שומשום

אופן ההכנה

הכניסו מחצית מכמות הסלק עם הציר למעבד מזון.

טחנו עד לקבלת תערובת אחידה.

צקו את התערובת לסיר והביאו לרתיחה עדינה.

את שארית הסלק גרדו או קצצו דק והניחו לניקוז במסננת.

במחבת נפרדת חממו את שמן הזית.

הוסיפו בצל וטגנו בזהירות עד שיתרכך.

הוסיפו שום ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.

הוסיפו למחבת אורז וטימין עד שיהיו מצופים בשמן.

הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

הגבירו את האש.

מזגו את היין הלבן.

בשלו למשך 1-2 דקות לצמצום הנוזלים.

הנמיכו את האש לאש בינונית.

הוסיפו מצקת אחת ציר הסלק.

ערבבו ללא הפסקה עד שהנוזלים ייספגו.

חזרו על הפעולה עד שכל ציר הסלק יתווסף לסיר. בשלב הזה האורז אמור לקבל מרקם קרמי אבל עדיין אל דנטה.

הוציאו את ענף הטימין.

הוסיפו את החמאה, הסלק המגורד ואת שתי הגבינות: פטה ופרמז'ן.

הגשה

מזגו את הריזוטו לארבע צלחות.

פזרו אגוזי מלך קצוצים ושומשום מעל.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה