ריזוטו פתיתים

מתכון של רינת צדוק עבור סולתם כשאת האורז המקובל מחליפים בפתיתים מקמח מלא ומשתמשים בחלב שקדים. המתכון יכול להיות טבעוני

מחממים חלב שקדים ויוצקים על הפתיתים. מערבבים בעדינות כדי לא להפוך את הפתיתים לעיסה. צילום גל בן זאב סטיילינג נטשה חיימוביץ

חומרים

3 כפות שמן זית

2 כוסות עגבניות שרי חצויות

4 שיני שום קצוצות

1 כוס חלב שקדים (עדיפות להכנה בבית)

500 גרם פתיתים מקמח מלא (כמו שקית של חברת השדה)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כוס עלי בזיליקום טריים

פרמזן – אופציה. בלעדי הגבינה המתכון יהיה טבעוני

צילום גל בן זאב סטיילינג נטשה חיימוביץ

אופן ההכנה

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית.

מניחים את העגבניות החצויות וצולים אותן כ-5 דקות.

מזיזים את המחבת מדי פעם.

מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.

מתבלים במלח ופלפל.

מבשלים את העגבניות עד שהן נעשות רכות, לא מפורקות לגמרי.

מבשלים את הפתיתים כמו פסטה.

עוקבים אחר הוראות היצרן.

מסננים מהמים כ-2 דקות לפני הזמן הכתוב על האריזה.

ממלאים סיר במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה.

מכניסים תכולת שקית פתיתים למים ומערבבים.

מסננים מהמים ומניחים על מגש או תבנית לקירור.

מחממים חלב שקדים ויוצקים על הפתיתים.

מערבבים בעדינות כדי לא להפוך את הפתיתים לעיסה.

מערבבים את העגבניות עם הפתיתים.

מוסיפים עלי בזיליקום ומגישים.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה