fbpx

ריזוטו 3 סוגי פטריות, וקיווי

מרכיבים1 ליטר ציר ירקות – חם1 כף שמן זית2 בצלים קצוצים דק (רצוי בצלי שאלוט)1/2 שורש סלרי קצוץ דק2 שיני שום קצוצות400 גרם אורז ריזוטוחצי כוס יין לבן יבש1 כפית סוכר80 גרם חמאה120 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת250 גרם פטריות מעורבות חתוכות גס -חורש, יער, שמפניון.4 קיווי פרוסים דקאופן ההכנהבסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל והסלרי עד שקיפות. מוסיפים את השום והאורז ומטגנים תוך כדי בחישה על להבה גבוהה. מוסיפים את היין והסוכר ובהדרגה את ציר הירקות, עד שהאורז עשוי מבחוץ ומעט קשה מבפנים. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן.במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את הפטריות והקיווי על אש גבוהה לדקה שתיים עד חריכה. מוסיפים את הפטריות והקיווי המוקפצים לריזוטו ומגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים
1 ליטר ציר ירקות – חם
1 כף שמן זית
2 בצלים קצוצים דק (רצוי בצלי שאלוט)
1/2 שורש סלרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
400 גרם אורז ריזוטו
חצי כוס יין לבן יבש
1 כפית סוכר
80 גרם חמאה
120 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
250 גרם פטריות מעורבות חתוכות גס -חורש, יער, שמפניון.
4 קיווי פרוסים דק

אופן ההכנה
בסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל והסלרי עד שקיפות. מוסיפים את השום והאורז ומטגנים תוך כדי בחישה על להבה גבוהה.

מוסיפים את היין והסוכר ובהדרגה את ציר הירקות, עד שהאורז עשוי מבחוץ ומעט קשה מבפנים. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן.

במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את הפטריות והקיווי על אש גבוהה לדקה שתיים עד חריכה.

מוסיפים את הפטריות והקיווי המוקפצים לריזוטו ומגישים.


Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר