ריזוטו

ריזוטו
מאנגלית: סימה פריאל
כנרת בית הוצאה לאור
מחיר מומלץ: 89 ₪


מי היה מאמין שהריזוטו – אותו מאכל אורז עיסתי כלשהו שמקורו באיטליה – יזכה לספר משלו?
למה לא? עובדה.

מסתבר שכל דבר מתאים לריזוטו, וריזוטו מכיל כל דבר. הספר מביא יותר מ- 70 מתכונים (לא בהכרח כשרים), החל מריזוטו ירקות ירוקים ועד לריזוטו תאנים עם גלידה.
הספר נפתח בהצגה של מהות הריזוטו וההיסטוריה שלו, מרכיביו העיקריים, והכנתו צעד אחר צעד ברמה הבסיסית – אליה מתלווים בהמשך כל המוצרים והתוספות היוצרים את מתכוני הספר.

מאחר שהריזוטו שותה הרבה נוזלים, מוקדש פרק קצר לצירי הבישול עבורו: ציר בקר וציר ירקות.
מתכוני הספר כוללים מאכלי ריזוטו ירקות. נסו ריזוטו בסגנון אסיאתי עם פטריות שיטקי וזנגביל או ריזוטו בצל עם עגבניות מיובשות, וניתן להכין קציצות ריזוטו ערמונים.
בפרק הדגים ופירות ים נסו ריזוטו זעפרן ופירות ים, או ריזוטו בקלה מטוגנת וזיתים, ריזוטו פרידה ובייקון, או ריזוטו מולים.
יש גם ריזוטו בשרי: עם פרוסות טלה ונענע, קציצות ריזוטו עוף וגרגירי נחלים, ריזוטו כבד עוף, ריזוטו עוף עם יין לבן ועגבניות, ועוד.

הגענו לריזוטו כקינוח: פודינג אורז ונציאני, ריזוטו תותים, ריזוטו מסקרפונה עם אפרסקים קלויים – ויש עוד.

ספר בישול מעניין – בעיקר מפני שמציג מאכל לא בדיוק נפוץ על שולחנותינו, ומלמד להכינו במגוון אופנים.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה