רפי כהן – סלטים

רפי כהן
סלטים
עריכה: נעמה אברמוביץ'
עיצוב ספר ועטיפה: סטודיו עמיר חדד/טל בוניאל
צילומים: דן פרץ
סטיילינג: עמית פרבר
הוצאת כתר
המחיר 138 ₪

הספר סלטים (כשר) הוא חגיגה אמיתית של טעמים, מעשה ידיו של רפי כהן, השף של מסעדת "רפאל" הידועה ואחד השפים המוערכים והמוכשרים בישראל.

סלטים בהרכבים שונים משותפים לכל הארצות שסביבנו. הספרדים קוראים להם "טאפאס", האיטלקים – "אנטיפסטי", הטורקים – "מֶזֶה" ובערבית הם נקראים "סלאטה" או "סלאטאט". סלט יכול להיות חי, אבל גם מבושל, מטוגן, קלוי על האש או אפוי בתנור. הוא יכול להיות קר או חם, עשוי מירקות, אבל לא רק.

באהבה רבה ומתוך כבוד למסורת, מוביל אותנו רפי כהן למטבח הפרטי המעולה שלו, לניחוחות ולטעמים מופלאים, לצבעוניות עזה ולעושר קולינרי.
פרקי הספר לא מחולקים לפי חומרי הגלם, כבספרי בישול רבים, כי אם לפי הכלים בהם מכינים את הסלטים השונים. זאת לאחר פרק המוקדש להכנת ירקות לשימוש, ואחריו מתכוני בסיס כמו טחינה, סחוג ירוק חריף, או מיונז.

בקערה מכין כהן בין השאר סלט עגבניות חריף עם שום וכוסברה, סלט שורשים עם מיונז, או סלט אנדיב וארוגולה בוויניגרט שמן אגוזים ודבש.
בסיר: תרד בשמנת חמוצה, סלט חיטה ירוקה, או גזר מרוקאי.
במחבת: חוביזה בשמן זית ובצל עם גבינה בולגרית, סלט תפוחי אדמה ובוטרדו, או תרמילי פול בלאדי עם ביצים חצי קשות.
במחבת: סלט במיה וכרשה, סביח חצילים, או קישואים בנוסח אורפלי.
על האש: זעלוק חצילים, פלפלים שרופים על האש עם שום, שמן זית, וזעתר טרי, או חצילים בטחינה – באבא גנוש.
בתנור: עגבניות חצי יבשות בשמן זית ותימין, סלק עם קרם פרש ובצל ירוק, או לפת צלויה בתמרינדי.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה