מתכון בהשראת תרסיס השמן בטעם חמאה של PAM
מתוך ספרון המתכונים שכתב ישראל אהרוני ל-PAM
מצרכים:
תרסיס "PAM בטעם חמאה"
3 זוקיני טריים
150 גר' גבינת ריקוטה טרייה
100 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת דק
3 כפות צנוברים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
– פורסים את הזוקיני לאורכם, לפרוסות דקות.
– מתיזים על פרוסות הזוקיני מתרסיס "PAM בטעם חמאה", ממליחים ומפלפלים מעט.
– מתיזים "PAM בטעם חמאה" על מחבת פסים מחורצת ומחממים אותה עד שמתחילה להעלות עשן. מניחים את הזוקיני הפרוסים על המחבת החמה וקולים כשתי דקות מכל צד. מקררים מעט.
– מערבבים את הגבינות עם התבלינים והצנוברים ומכינים מהתערובת כדורים קטנים.
– כורכים סביב כל כדור רצועת זוקיני, ומניחים את הרצועות המלופפות עומדות בתבנית אפיה.
-מתיזים מעט מתרסיס "PAM בטעם חמאה" מעל לכל, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך עשר דקות.