רצועות סטייק מינוט מוקפצות עם פלפלים ארטישוקים וצלפים

ישרקו מקבוצת טיב טעם מציעה מתכון למנה שכפי ששמה מרמז מוכנה תוך דקות ולכן מתאימה לאירוח כשלא מתחשק לבלות הרבה זמן ליד הכיריים. מנה קלילה עם הרבה ירקות עסיסיים

רכיבים ל-4 מנות

2 חבילות של סטייק מינוט כמו דקדקים – אנטריקוט פרוס דק של מזרע (קפוא)

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 בצל סגול פרוס דק

2 שיני שום פרוסות דק

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים באורך 4 ס"מ

מיץ מלימון אחד

2 כפות צלפים  שטופים מהמלח

1/2 כוס יין לבן יבש

50 גרם חמאה  קרה וחתוכה לקוביות קטנות

4 פלפלים קלויים (2 אדומים, 2 צהובים, קלופים וחתוכים לאורכם לרצועות ברוחב 3 ס"מ)

2 פלפלים ירוקים חריפים (או פחות, לפי הטעם) קלויים, קלופים וחתוכים לאורכם לרצועות ברוחב 3 ס"מ

1 צנצנת (290 גרם) רבעי ארטישוק משומרים מסוננים מהשמן

אופן ההכנה

מוציאים את הבשר מהמקפיא כ- 30 דקות לפני תחילת ההכנה.

מחממים שמן זית במחבת גדולה.

מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.

צורבים במחבת כחצי דקה מכל צד.

מעבירים לצלחת.

מוסיפים למחבת פרוסות בצל ומקפיצים כ- 5 דקות עד הזהבה.

אם צריך מוסיפים עוד שמן.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום, בצל ירוק, מיץ לימון, צלפים ויין לבן.

מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים דקה-שתיים לאידוי האלכוהול.

מוסיפים חמאה ומבשלים תוך ערבוב כ- 5 דקות עד קבלת רוטב קטיפתי.

מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים למחבת את הפלפלים הקלויים ורבעי ארטישוק.

מחזירים את נתחי הבשר.

מקפיצים הכול יחד על להבה גבוהה כ- 2 דקות.

מגישים מיד.

טיפ

פלפלים קלויים הם מעדן, אבל שיטת הקלייה המסורתית על אש גלויה, כרוכה בלא מעט טרחה ולכלוך. השיטה הבאה מפיקה אותה תוצאה בלי המאמץ ובלי הלכלוך: מחממים תנור במצב גריל לטמפרטורה מקסימלית.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

חוצים את הפלפלים לאורכם ומוציאים את הזרעים והקרומים.

מסדרים את הפלפלים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה.

ממקמים את התבנית קרוב למקור החום.

קולים כ- 15 דקות עד שקליפת הפלפלים משחירה.

מעבירים מיד לשקית אטומה או לקופסת פלסטיק עם מכסה ומניחים להם להצטנן. מקלפים ושומרים את הפלפלים עד שבוע במקרר, מכוסים בשמן זית.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר