רקנאטי וברקן מצטיינים בתחרות Les Citadelles du Vin בבורדו

שני יינות ישראלים נבחרו בין 12 היינות הטובים ביותר מכל העולם בתחרות היינות הצרפתית החשובה Les Citadelles du Vin: רקנאטי ספיישל רזרב 2005, ואלטיטוד 624 – ברקן רזרב 2006.
בשנה שעברה זכה בפרס היוקרתי רקנאטי ספיישל רזרב מבציר 2004.
בנוסף זכה בלנד הפטיט סירה זינפנדל 2007  של היקב במדליית ארד.
גם יקבי ברקן זכו במדליית ארד לקברנה סוביניון סופיריור.

בתחרות, המתקיימת בבורדו שבצרפת כחלק מתערוכת היין החשובה בעולם – VINEXPO, השתתפו השנה כ-900 יינות מ- 28 מדינות ברחבי העולם. היינות נטעמו על ידי צוות השופטים המנוסה של ה- OIV (ארגון הגפן והיין הבינ"ל) , שכלל 45 מומחים מ- 18 מדינות.

רקנאטי ספיישל רזרב 2005, הינו יין הדגל של היקב, יין הרמוני בעל גוף מלא ועשיר. לעשייתו חוברים הענבים הטובים ביותר העומדים לרשות היקב, חביות עץ האלון הטובות ביותר והמון אהבה וסבלנות. ליין ניחוחות שוקולד ושזיף שחור, ציפורן, פלפל שחור ואקליפטוס, המשתלבים היטב בטעמי פירות היער הבשלים שבו, ומובילים לסיומת ארוכה וקטיפתית. היין נעשה משילוב של ענבי קברנה סוביניון מכרם היקב שבקדיתא, למרגלות הר מירון, עם ענבי מרלו שנבצרו בכרמי היקב בקיבוץ מנרה. שני הכרמים שוכנים בגובה ממוצע של 800 מטר מעל פני הים.


אלטיטוד 624 – ברקן רזרב 2006
, נמנה על סדרת אלטיטוד רזרב של יקבי ברקן, המציגה שלושה יינות קברנה סוביניון המביאים ביטוי שונה של הזן מאותה שנת בציר, מכרמים שונים שההבדל העיקרי ביניהם הוא גובהם מעל פני הים (412 מ', 624 מ', 720 מ'). 
אופן עשיית היינות דומה: תסיסה חמה למדי, שהמשכה בהשרייה ארוכה על הקליפות – שלושה עד ארבעה שבועות. היינות מיושנים בחביות, רובן חדשות ומאלון צרפתי, למשך תקופה קצרה יחסית בת שנה עד 15 חודשים. המטרה: לשמור על בהירות אופי הפרי, ולא לטשטש את הביטוי המקורי של כל כרם.

עוד זכו במדליות בתחרות: יקבי רמת הגולן – ארד לירדן קברנה ולירדן הייטסויין, יקבי סגל – כסף לקברנה "דישון" וארגמן "דובב", יקבי הרי גליל – ארד ליראון 2005.

אבי פלדשטיין היינן של "יינות סגל", זכה להכרה מיוחדת בתחרות, כאשר
שני יינות של סגל זכו בגביע המצויינות-  TROPHEE EXCELLENCE:
• ארגמן רכסים, כרם דובב "של סגל" בציר 2006
• קברנה סוביניון רכסים, כרם דישון "של סגל" 2005
אבי פלדשטיין אומר: "אנחנו מאושרים על כך שהעבודה שאנו משקיעים בעשיית היינות, זוכה להכרה של צוות שופטים שהורכב מאנשי מקצוע עולמיים בתחום היין.
יין הארגמן, בן טיפוחי, רק נולד וכבר זוכה לתהילה בינלאומית".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה