רקנאטי: שני יינות חדשים – הראשונים פרי יצירתו של היינן גיל שצברג

רקנאטי רוזה 2008 – כרם מנרה: יין פירותי ומרענן שנעשה מענבי ברברה ומרלו. היין, השופע ארומת תות שדה טרי, הדרים ואפרסקים לבנים, הופק מענבי כרם מנרה הממוקם בגובה של כ-800 מטרים מעל פני הים

יקבי רקנאטי מוציאים לשוק לקראת חג הפסח שני יינות ראשונים עם טביעת האצבע של היינן הראשי גיל שצברג: רקנאטי רוזה 2008 מכרם מנרה, ורקנאטי סוביניון בלאן 2008 – גליל

רקנאטי רוזה 2008 – כרם מנרה
יין פירותי ומרענן שנעשה מענבי ברברה ומרלו. היין, השופע ארומת תות שדה טרי, הדרים ואפרסקים לבנים, הופק מענבי כרם מנרה הממוקם בגובה של כ-800 מטרים מעל פני הים. כרם זה נהנה מתנאי האקלים הקר השורר באזור ומהבדלי טמפרטורה גדולים בין היום ללילה, התורמים לקבלת פרי מאוזן ועשיר בארומות.
הענבים נבצרו ברמת סוכר נמוכה יחסית במטרה ליצור יין רוזה קלאסי, פירותי ורענן, השומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול. ענבי הברברה וענבי המרלו נבצרו בו זמנית בבציר ידני וסלקטיבי, והועברו ליקב במהירות רבה במיכלים קטנים על מנת להבטיח את שלמותו של הפרי ואת איכותו.
יין רוזה זה משלב את שתי הטכניקות הקלאסיות לייצור יין רוזה. ענבי הברברה המהווים כ- 85% מן היין נסחטו בעדינות, בעודם טריים במסחטה (Press). בו זמנית הופרדו ענבי המרלו משדרותיהם והועברו למיכל תסיסה. לאחר שהתירוש ספג במשך מספר שעות טעמים, ארומות וצבע מקליפות ענבי המרלו, אוחדו תירוש המרלו ותירוש הברברה והם הותססו יחדיו.
כך משלב בתוכו יין זה את המיטב שבשתי השיטות: הברברה תורמת בשיטה זו לחמיצות גבוהה ותחושת רעננות בפה, ואילו המרלו בשיטת ההכנה הקרויה "דימום", תורם טעמי פירות בשלים וגוף מלא ועשיר ליין.
מומלץ לקרר היטב לפני השתייה, וליהנות ממנו כאפריטיף, או בשילוב עם מאכלים אסייתים, מנות דגים עשירות ומאכלי עוף.
מחיר מומלץ: 69 ₪

רקנאטי סוביניון בלאן 2008 – גליל 
סוביניון בלאן קלאסי, בעל ארומות טרופיות טיפוסיות של פסיפלורה, אשכולית לבנה, קליפת לימון ועשב קצוץ. הענבים נבצרו בחלקת כרם בוגר קטנה ומובחרת בכרם בן זמרה בגליל העליון.
הגפנים הבוגרות הניבו יבול ענבים מרוכז ועשיר בטעם ובארומה ייחודית לזן זה ולתנאי האקלים והקרקע הייחודים השוררים באזור. השילוב של הגובה הרב והאקלים הקר, עם הגפנים הבוגרות בעלות שורשים מסועפים ועמוקים בתוך הקרקע, יצר ענבים בעלי שלל ארומות המבטאות את הטרואר הגלילי.
הענבים קוררו ונסחטו במהירות עם הגעתם ליקב. התירוש עבר מייד לאחר מכן תסיסה קרה ואיטית ולא בא כלל וכלל במגע עם חביות עץ אלון, במטרה לשמר את טעמם הטבעי של הענבים.
מומלץ לקרר היטב לפני השתייה ולשלב עם מנות דגים עשירות, שניצל וינאי ומאכלים אסיאתיים.  מתאים גם כאפריטיף.
מחיר מומלץ: 48 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר