רשת ההמבורגרים יומנגס – הצ'יפס לא פחות חשוב

יומנגס משיקה שני סוגי צ'יפס חדשים - צ'יפס בלגי משובח וצ'יפס בלגי משובח עם עשבי תיבול. כמו כן יש גם ליין חדש של רטבים לצ'יפס שהראשון בהם הוא רוטב צ'יזי במתכון סודי

הצ'יפס הבלגי של יומנגס עשוי מתפוחי אדמה איכותיים ומוגש עם הקליפה שנותנת לו טעם מיוחד ותחושה של צ'יפס ביתי. צילום ערן מילוא
הצ'יפס הבלגי של יומנגס עשוי מתפוחי אדמה איכותיים ומוגש עם הקליפה שנותנת לו טעם מיוחד ותחושה של צ'יפס ביתי. צילום ערן מילוא

במסגרת מהלך חדש שלה שמה רשת ההמבורגרים יומנגס דגש על הצ'יפס. לא סתם רצועות תפוחי אדמה מטוגנות בשמן עמוק, אלא צ'יפס בלגי קלאסי ועוד גרסה עם עשבי תיבול. המהלך כולל גם קו חדש של רטבים, שהראשון בהם נקרא רוטב צ'יזי, עשוי לפי מה שמוגדר כמתכון סודי, ומהתנסות אישית מדובר ברוטב טעים טעים.

צילום ישראל קרן
צילום ישראל קרן

חובבי המבורגר יודעים שהצ'יפס הוא חלק בלתי נפרד מהמנה. כך יודעים גם ברשת יומנגס, שנחשבת למוסד של המבורגרים מוגזמים ומושחתים (220 עד 660 גרם, שלא לדבר על התוספות האפשריות). מאז הקמת הרשת בשנת 2010 על ידי האחים טל וגל בכר, הוגש בה צ'יפס בעבודת יד אשר הוכן על המקום, מה שעם פופולריות יומנגס והתרחבות הרשת, הפך לבלתי אפשרי. כמויות הצ'יפס גדלו, והייתה בעיה להוציא מהמטבח צ'יפס מושלם ואחיד. הרשת לא בחרה בפתרון הקל של הגשת צ'יפס קפוא,  ולכן יצאו מנהליה לחיפוש מקור הצ'יפס האופטימלי במקורות צ'יפס בולטים בעולם. זה נמצא בבלגיה, בה צ'יפס נמכר לא רק עם מנות במסעדות, אלא גם בגביעי נייר בדוכנים ברחובות – לוהט ועם מיונז בלגי משובח לא פחות.

הצ'יפס הבלגי של יומנגס עשוי מתפוחי אדמה איכותיים, מוגש עם הקליפה שנותנת לו טעם מיוחד ותחושה של צ'יפס ביתי המוגברת על ידי חיתוך ידני וא-סימטרי. הצי'פס מצופה בשכבה נוספת של עמילן, שמבליטה את הצבע שלו ותורמת קריספיות וקרנצ'יות. מבירור ברשת עולה כי הצי'פס מיוצר במפעל ARGISTO בבלגיה, שמייצר צ'יפס למותגים גדולים רבים בעולם, ומספק את מוצרי תפוחי האדמה שלו לכ-90 מדינות.

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

את הצ'יפס הבלגי החדש טעמתי בסניף יומנגס בכפר סבא, על הבר, בשעת ערב מוקדמת, שלא מנעה מקהל סועדים לא קטן ליהנות מהתפריט כאן, בסניף שפועל כמו כל סניפי הרשת משש בערב (ביג מיסטייק, לדעתי, במה שנוגע לסניף זה האפוף בהייטקיסטים של מתחם עתיר ידע בכפר סבא, ונוהרים בהמוניהם בצהרים למסעדות האזור). ההמבורגרים ביומנגס נקראים על שם מדינות, וטעמיהם מתייחסים למטבחים המקומיים באותן ארצות. אני הזמנתי לי המבורגר אוסטרי ענק במשקל 440 גרם – 100% בשר לבן עם שבבי בייקון (87 ₪), בתוספת טבעות בצל (7 ₪), ועבור רעייתי שנשארה בבית הזמנתי המבורגר איטלקי 220 גרם, עשוי מבקר טחון עם חמאה, בזיליקום וגבינת פיקורינו (59 ₪).

צילום מדף הפייסבוק
צילום מדף הפייסבוק

האוסטרי הגיע כמובן עם הר של צ'יפס בלגי טעים, ובצד רוטב הצ'יזי החדש שבמהירות שירת לא רק את הצ'יפסים אלא גם את ההמבורגר האוסטרי. אני, שאוהב המבורג במידת עשייה מדיום רייר, נאלצתי לקבל את שני ההמבורגרים שיצרו את 440 גרם הבשר הלבן במידת עשייה של כמעט וול דאן – לפי הנחיית משרד הבריאות לגבי המבורגר מבשר לבן. עבורי קצת עשוי מדי, אבל טעים מאוד, בוודאי עם רוטב הצ'יזי עם המתכון הסודי. ההפתעה הגדולה הייתה מההמבורגר האוסטרי, שהגיע הביתה עדיין חמים. זה פשוט טעים מאוד. השילוב של חמאה, בזיליקום וגבינת פיקורינו בבשר הטחון האיכותי של יומנגס, יצר המבורגר מעולה, כשמיד הצטערתי שלא הזמנתי אותו במידת ענק, כדי שאוכל לאכול ממש ולא רק לטעום מהמנה של רעייתי. ככה זה בחיי נישואים, מתפשרים…

לרשת יומנגס יש היום 4 סניפים – נשר, רופין, כפר סבא וגבעת ברנר. טעים ושווה להגיע. אפשר גם להזמין הביתה

                                                        






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה