שבועות בריא ולא משמין

לרבים נראה שכמעט בלתי אפשרי להקפיד על התזונה הנכונה והרזה בשבועות. אבל האמת היא שאפשר לעשות כמעט לכל תבשיל שבועות שינויים ולהקטין מאוד את ליאורה חוברהכמות הקלוריות והשומן שבו.
אז הנה כמה טיפים שיאפשרו לכם לחסוך הרבה מאוד קלוריות, שומן וסוכר במתכונים המשפחתיים שלכם:

בחרו מתכון ממחברת המתכונים שלכם ועשו בו שינויים:
• בחרו מוצרי חלב דלי שומן –כמעט כל מתכון המכיל גבינות לבנות רכות או מלוחות עתירות שומן יסתדר מצוין עם גבינות מקבילות המכילות 5% שומן בלבד.
• הפחיתו בצהובות – את כמות הגבינות צהובות במתכון הפחיתו למחצית והשתדלו לבחור בגבינות צהובות המכילות 9%-5% שומן בלבד.
• ומה עם השמנת? – את גביע השמנת אפשר להחליף ביוגורט. החלפה שכזאת, לא רק שתחסוך קלוריות ושומן אלא אף תוסיף מרכיבים בריאים למתכון.
• שלבו פסטה מלאה– במתכוני פסטה בחרו בפסטה מקמח מלא. היא מעניקה תחושת שובע רבה יותר, וכך בסופו של דבר, תאכלו פחות.
• ומה עם הרוטב? רטבים, הכינו על בסיס עשבי תיבול, עגבניות, ויוגורט.
כאשר אתם מכינים פשטידות-
• אולי תוותרו על הבצק? – רוב הקלוריות של הפשטידה נמצאות בבצק שמכיל קמח לבן וחמאה או מרגרינה. אפשר פשוט להתחיל משכבת הגבינה ובכך לחסוך בחתיכת פשטידה ממוצעת 150 – 200 קלוריות לפחות.
• השאירו את הגבינות –תוכלו לאסוף את כל הגבינות עד 5% שתמצאו במקרר. שלבו גבינות מלוחות, קוטג', גבינות רכות למיניהן במרקמים שונים. אפשר לצרף להן גם יוגורט . כדאי לבחור גבינות מועשרות בסידן ובכך להרוויח עוד יתרון בריאותי. גם במקרה זה החיסכון בשומן ובקלוריות בהשוואה לגבינות שמנות – גדול מאוד.
• ומה בכל זאת "יחזיק" את הפשטידה? שלבו ביצים וסובין שיבולת שועל. שניהם ביחד מאפשרים את סמיכות ויציבות הפשטידה. הסובין גם משפר את השובע ומתאים מאוד למי שסובל מסוכרת או מרמות כולסטרול גבוהות.
• שלבו הרבה בירקות – מכל הסוגים. הירקות תורמים, כמובן, הרבה בריאות, נפח ותחושת שובע, בלי להוסיף הרבה קלוריות.

ואפשר להפחית קלוריות גם במתכוני העוגות:
• הפחיתו בסוכר – ברוב המתכונים, כמות הסוכר גדולה מדי. תוכלו בקלות להפחית 1/3 עד מחצית מכמות הסוכר וטעם העוגה לא יפגע. להפך, כך תרגילו את עצמכם והמשפחה למתיקות עדינה יותר. מי שהמתיקות בכל זאת חשובה לו, וחולי סוכרת, יכול לשלב ממתיק מלאכותי כתחליף של חלק מהסוכר או של כל כמות הסוכר במתכון.
• הקצפת בדיאטה– אם תרצו לחסוך הרבה שומן כדאי שתבחרו שמנת מתוקה המכילה 15% שומן במקום 22% או 38%. פטנט אחר הוא לפחית בכמות הקצפת במתכון ולהחליף חלק ממנה בגבינה לבנה 5%.

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת לעמותת חסדי נעמי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה