שבוע הגורמה ב- 79 ש"ח במסעדות ישראל חוזר: 28 באוגוסט – 3 בספטמבר

לאור ההצלחה, שבוע המסעדות של ישראל חוזר זו הפעם הרביעית: למעלה מ- 70 המסעדות המובילות בישראל, יקחו חלק בשבוע הגורמה בין התאריכים 28/8 – 3/9.

שבוע הגורמה מאפשר לקהל הסועדים ליהנות ממיטב המסעדות ומיטב המנות המוגשות בהן, במחיר שווה לכל נפש: 79 ₪ לאדם לתפריט מלא של שלוש מנות.

שבוע הגורמה, המבוסס על פרויקט דומה שמתקיים פעמיים בשנה במסעדות המובילות בניו-יורק, הופך את חווית הקולינריה לנגישה מכל הבחינות, ומציע לחובב האוכל המקומי לטעום מטבח ישראלי מקורי, המבוסס על מיטב חומרי הגלם העונתיים, במיטב המסעדות בכל רחבי הארץ. כך יכול, לדברי המארגנים,סתם יום של חול, להפוך לחוויית אוכל ששמורה בדרך כלל לאירועים מיוחדים.

להלן תפריטים לדוגמא שיוגשו בשבוע המסעדות:
מסעדת ארטישוק, שף מנחם כץ: פתיח – מרק קרם אפונה יבשה עם טימין וקרם פרש; עיקרית – פילה בורי על פירה בטטה ברוטב עשבי תיבול; מתוק – מרקיז שוקולד ועלי חליטת פירות יער.
אודאון: פתיח – חציל אפוי בתנור עם יוגורט ועשבי תיבול; עיקרית – קציצות טלה בתוספת חציל ובצל בגריל; מתוק – קדאיף קרם פסיפלורה.
פסטיס, שף אייל לביא: פתיח – ביסק סרטנים בשמנת וברנדי; עיקרית – מולים כחולים בחלב קוקוס, סויה וג'ינג'ר; מתוק – פבלובה – נשיקת מרנג עם סורבה פרות יער, קצפת, רוטב פסיפלורה ונוגטין.
ננוצ'קה: פתיח – צ'רחלי – פרוסות סלק ברוטב שזיפים; עיקרית – חאלייה – עוף שחור. תבשיל רבע עוף עם תבלינים גרוזיניים; מתוק – צ'ורצ'חלה – ממתק גרוזיני עממי – שרשרת אגוזים בציפוי רפרפת ענבים מתוקים.
דגים 206: פתיח – סביצ'ה לוקוס; עיקרית – שרימפס פריך בציפוי טמפורה; מתוק – קרם ברולה

בשבוע הגורמה משתתפות השנה מסעדות מכל רחבי הארץ – באר שבע, ירושלים, ראשל"צ, נס ציונה, תל-אביב, הרצליה פיתוח נתניה, חיפה, זכרון יעקב, מסעדות בוטיק במושבים וקיבוצים, נצרת עלית.

הפסטיבל נערך בחסות rest אתר המסעדות של ישראל, nrg, מעריב, וטלטל הפקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה