שבוע הגורמה יתקיים בין התאריכים 26 בפברואר – 4 במרץ 2006

שבוע הגורמה, שבוע המסעדות של ישראל, חוזר זו השנה הרביעית ברציפות: למעלה מ- 80 מהמסעדות המובילות בישראל משתתפות בשבוע הגורמה המתקיים בין התאריכים 26 בפברואר עד ה-4 במרץ

שבוע הגורמה, שבוע המסעדות של ישראל, חוזר זו השנה הרביעית ברציפות: למעלה מ- 80 מהמסעדות המובילות בישראל משתתפות בשבוע הגורמה המתקיים בין התאריכים 26 בפברואר עד ה-4 במרץ.

שבוע הגורמה מאפשר לכלל הקהל הישראלי ליהנות ממיטב המסעדות וממיטב המנות המוגשות בהן, במחיר 89 שקל לתפריט הכולל שלוש מנות: ראשונה, עיקרית ואחרונה.

שבוע הגורמה, שמבוסס על פרויקט דומה, מתקיים פעמיים בשנה בקרב המסעדות המובילות בניו יורק, ומציע לחובבי האוכל המקומי לטעום מטבח ישראלי מקורי, המבוסס על מיטב חומרי הגלם העונתיים, במיטב המסעדות בכל רחבי הארץ.

השנה יעמוד שבוע הגורמה בסימן של טרנדים קולינריים מובילים: פריחת פסטיבלי אוכל מקומיים וארציים, נושאיים וכלליים; שנת ההמבורגר – הפיכת מאכלי "רחוב" מקומיים וזרים למעדנים של ממש; פתיחה ופריחה של מסעדות כשרות; עלייתן של פנינות קולינריות ומסעדות מובילות, מחוץ לאזור תל אביב; תפריטים מיוחדים מסביב לשעון – תפריטי בוקר ולילה, ובין ערביים, ומבחר טרנדים נוספים.

בשבוע הגורמה משתתפות השנה מסעדות מכל רחבי הארץ ביניהן: אודאון, אנדרסן, מיקה, אסף ארטיזנל, מוזס, אחוזת הלפרין, לילית, ננוצ'קה, עד העצם, יוקו אונו, פסטיס ותהל, פביאן ברחובות וכן מסעדות מירושלים ראשל"צ ונס ציונה, חיפה, זכרון יעקב, מסעדות בוטיק במושבים קיבוצים ועד לנצרת עלית.

להלן הצצה לחלק מהמנות בתפריטי המסעדות:

אודאון: שף מתן אברהס: צלע לבן בתפוחי עץ ואדמה ברוטב אויסטר בלסמי; מלבי עם שערות חלבה ברוטב תותים וטריפל סק.

אחוזת הלפרין, בבאר שבע, שף עידן הלפרין: פטה כבד כפרי- שילוב של פטה כבד אווז וכבד עוף, בתיבול כפרי, מוגש עם ריבת תאנים; תבשיל זנב שור וחיטה- בבישול קדרה איטי במיץ רימונים, ציר בקר וירקות שורש

אנדרסן: שף סטפן שפרט: שניצל עגל חלב; שטרודל וגלידת וניל צרפתי. אסף ארטיזנל, ברמת השרון, שף אתי קינר: קלמרי מטוגן בציפוי פריך מוגש עם רוטב איולי; תפוחים וניל- שכבות בצק פריך, וניל עם קרם שמנת וניל ותפוחים מבושלים.

לילית, שף עומר בן גל: טאטאקי סינטה עם סלט ארטישוק; פילה בורי עם מרמלדת עגבניות ופלפלים מעושנים;

ננוצ'קה: שף מרינה טופוריה: טביליסורי- שוק אוסובוקו כבש מוגש בקדרת מרק עשיר עם שעועית לבנה ועשבי תיבול; נטיה- 3 קרפים גרוזיניים ממולאים בדבש, צימוקים, קינמון ואגוזים מסוכרים.

עד העצם, שף אלכסנדר פלסקוב: כנפי עוף ברוטב צ'ילי פיקנטי; ג'ינג'ר ריבס – צלעות ברוטב סויה שום וג'ינג'ר;

פסטיס, שף אייל לביא: ביסק סרטנים בשמנת וברנדי; טירמיסו – עוגת בישקוטים טבולים באספרסו חזק, ליקר גרנד מרנייה וגבינת מסקרפונה.

פסיפיק: קומבינציית סושי בתוספת ג'ינג'ר מוחמץ וואסבי; קבב טלה בעשבים ארומטיים מוגש עם פונדונט תפו"א בליווי טחינה, עשבי תיבול, קארי וזיתים מתובלים;

תהל, שף חי דוד: קסואלה פירות ים ובשר (לזוג); סורבה ליצ'י עם ערק תמרים

רשימת התפריטים המלאה של מסעדות שבוע הגורמה תתפרסם באתר המסעדות Rest.co.il.

שבוע הגורמה נערך בחסות עיתון מעריב, טלטל יזמות ואתר המסעדות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר