שומר ממולא בגבינות עיזים בציפוי פריך על מצע רוטב שמנת ואגוזים

 

חומרים:
3 יחידות של שומר בינוני
חבילת גליל פרומעז
50 גרם אגוזי מלך קלויים טחונים גס
כפית פסטו
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לציפוי: קמח, פירורי לחם וביצים

אופן ההכנה:
חוצים את השומר לאורך עם הגבעולים ומוציאים בעזרת סכין חדה את "בטן" השומר, כך שייווצר כיס למילוי הגבינות 
משמנים את השומר בשמן זית בנדיבות ואופים בחום של 180 מעלות עד שהשומר רך (לא לאפות יותר מד, כדי שהשומר לא יהפוך להיות "סמרטוטי").
לצנן את השומר עד שיתקרר.
מערבבים את גבינת הפרומעז,האגוזים ובפסטו לתערובת אחידה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
ממלאים את "בטן" השומר בתערובת הגבינה והאגוזים.
מצפים את השומר חוץ מהגבעולים בקמח, ביצה, ולבסוף בפירורי לחם .
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

רוטב שמנת:
קוצצים בצל דק ומטגנים בשמן זית במחבת עד להזהבה.
מוסיפים 1 שן שום קצוצה ותערובת של 100 גרם אגוזים (קשיו, מקדמיה, בוטנים וצנוברים קצוצים).
מוסיפים מיכל שמנת לבישול ומצמצמים.
מתבלים במלח ופלפל.

הגשה:
יוצקים לצלחות ההגשה מהרוטב.
מניחים את השומר על הרוטב ומגישים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה