חומרים ל- 10 מנות:
3 יחידות שומר
500 גרם קינואה
50 גרם חמצוציות
100 גרם פיסטוקים קלויים
1 ביצה
מלח, פלפל, שום, שמן זית.
חומרים לרוטב:
2 לימונים
100 גרם נענע
2 כוכבי אניס
350 גרם ציר עוף או מים
מלח, פלפל גרוס שחור, שום וקורנפלור
אופן ההכנה:
מחלקים את השומר עם הגבעולים ל- 6 חצאים.
מנקים ומיישרים קצוות.
חולטים לככ– 5 דקות את השומר במים רותחים ומקררים.
שוטפים את הקינואה, מייבשים ומטגנים בשמן זית.
מתבלים ומוסיפים 750 סמ"ק מים רותחים, מבשלים כמו אורז.
מוסיפים לקינואה המוכנה ביצה, חמצוציות ופיסטוקים קלויים קצוצים. מערבבים וממלאים את השומר כשהגבעול כלפי מעלה – יוצרים לו בסיס, ולבסוף להדק.
מכניסים לתנור ב- 160 מעלות לכ– 13 דקות.
מרתיחים את ציר העוף או המים.
מוסיפים תבלינים, נענע קצוצה, אניס, לימון סחוט ומגורד.
משלימים טעם ומסמיכים לפי הצורך עם קורנפלור ומים קרים.
הרוטב יוגש רק בצלחת + קישוט של נענע וגרידת לימון.