שוקי עוף עם חומוס, תפוחון פרוס ולימונים כבושים

חומרים ל- 5 מנות:10 שוקי עוף1/2 שקית (של 800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט" 1 שקית (800 גרם) תפוחון פרוס מוקפא "סנפרוסט" 1 כוס (כ-120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט" 1/4 כוס שמן זית2 שיני שום פרוסות100 גרם לימונים כבושים חתוכים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים ובמרכולים)1/2 כוס פטרוזיליה קצוצהמלח, פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקהכוס וחצי ציר מרק עוף (אפשר מאבקת מרק)אופן ההכנה:מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.  מוסיפים את שוקי העוף ומשחימים מכל הצדדים. מוסיפים את החומוס המוקפא, הלימונים והפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים, מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.  מעבירים את העוף לצלחת, מוסיפים לסיר את התפוחון הפרוס המוקפא, ומערבבים עם החומוס והרוטב. מחזירים את העוף לסיר, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד להתרככות פרוסות התפוחון.

חומרים ל- 5 מנות:
10 שוקי עוף
1/2 שקית (של 800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים "סנפרוסט"
1 שקית (800 גרם) תפוחון פרוס מוקפא "סנפרוסט"
1 כוס (כ-120 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות
100 גרם לימונים כבושים חתוכים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים ובמרכולים)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה
כוס וחצי ציר מרק עוף (אפשר מאבקת מרק)

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. 
מוסיפים את שוקי העוף ומשחימים מכל הצדדים.
מוסיפים את החומוס המוקפא, הלימונים והפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים, מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם. 
מעבירים את העוף לצלחת, מוסיפים לסיר את התפוחון הפרוס המוקפא, ומערבבים עם החומוס והרוטב.
מחזירים את העוף לסיר, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד להתרככות פרוסות התפוחון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר