שוקרוט בסגנון אלזסי – לא כשר

חברת ישרקו מבית טיב טעם המייבאת ומשווקת מותגי מזון קולינריים מחברות מובילות בעולם מציעה מתכון חורף טעים

מכסים את הבשרים בכרוב הכבוש, ומערבבים שוב בעדינות. יוצקים את בקבוק היין וסוגרים במכסה הסיר. צילום shutterstock
מכסים את הבשרים בכרוב הכבוש, ומערבבים שוב בעדינות. יוצקים את בקבוק היין וסוגרים במכסה הסיר. צילום shutterstock

חומרים ל- 8-10 מנות

1 ק"ג בשר זנב שור (או אחר) עם עצמות המתאים לבישול ארוך

5 יח' בצלים בינוניים חתוכים לרבעים

10 יח' תפו"א בינוניים קלופים

3 קופסאות כרוב כבוש מסונן ושטף (שוטפים כדי להוציא ממנו את המליחות)

1 כפית פלפל אנגלי

1 כף זרעי קימל

8 יח' עלי דפנה

1 בקבוק יין לבן יבש אלזס ריזלינג כמו פיליפ דרסלר

150 גר' קוסטיצה כמו של מזרע חתוך לקוביות

500 גר' צלעות חזיר מעושנות

150 גר' פסטרמה חזיר מעושנת

5 יח' צ'וריסוס עגל

300 גר' נקניקיות פטרוצ'ן חתוכות לנתחים של כ- 2 ס"מ

300 גר' נקניקיות בוואריה חתוכות לנתחים של כ- 2 ס"מ

2 כוסות מים

מלח, פלפל

אופן ההכנה

בסיר רחב (סוטאז') ממיסים בחום נמוך את קוביות הקוסטיצה.

מגבירים את החום, מוסיפים את בשר הבקר ומטגנים כמה דקות.

מוסיפים את הבצלים וממשיכים לטגן עד שמזהיבים מעט.

מוזגים 2 כוסות מים לסיר ומכסים.

מבשלים כשעה, עד שהבשר מתרכך.

מוסיפים את תפוחי האדמה ומורידים את המכסה.

מצמצמים את הנוזלים למינימום.

לאחר שתפוחי האדמה מתבשלים, מכניסים לתוך הסיר את הבשרים המעושנים והנקניקיות.

מערבבים בזהירות ומתבלים בפלפל האנגלי, הקימל ועלי הדפנה.

מכסים את הבשרים בכרוב הכבוש, ומערבבים שוב בעדינות.

יוצקים את בקבוק היין וסוגרים במכסה הסיר.

מבשלים כחצי שעה, פותחים את המכסה ונותנים לנוזלים להצטמצם






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה