שוק אווז במייפל רימונים על מצע פריקי  – המנה שתשדרג את ארוחת החג

מניחים פריקי על צלחת ומעל את שוק האווז. מקשטים בגרגירי רימון. צילום עלאא סויד
שף עלאא דגאישה, השף הראשי של מלון אחוזת 'אסיינדה ביער' בגליל המערבי ליד כפר ורדים, מציע לארוחות החג מנה מקומית המשלבת טעמים מזרח תיכוניים

מצרכים לשוק האווז

2  יחידות שוק אווז

200 גרם  שומן אווז

2 ענפי תימין

2 שני שום

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כוס מייפל, דבש או סילאן מעורבב

1/2 כוס יין לבן

1 מקל קינמון

100 גרם גרגרי רימון

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

צולים על מחבת חמה את שוק האווז כדקה כל צד עד הזהבה.

ממיסים את שומן האווז ומוסיפים את כל התבלינים, התימין והשום.

מניחים את שוק אווז בתבנית ומכסים בנייר כסף,

מכנסים לתנור ל-90 דקות ב-160 מעלות.

מוסיפים את השומן לסיר.

מוסיפים את היין, מיץ התפוזים, מקל קינמון, סילאן, דבש מייפל וגרגרי הרימון עד שהרוטב יתחבר.

יוצקים את הרוטב על שוק האווז.

מכניסים לתנור ל-30 דקות יחד עם הרוטב.

צילום עלאא סויד

מצרכים לפריקי

3 כוסות פריקי

1/4 שמן זית

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 שני שום

4 פטריות קטנות חתוכות קטנות

2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית הל

1/2 כורכום

3 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי שלם

1/2 כמון

1/2 אגוז מוסקט

1/2 ראס חנות

5 כוסות ציר עוף

אופן ההכנה

משרים את הפריקי במים 30 דקות ומסננים.

מחממים סיר עם שמן זית על אש בינונית.

מוסיפים את הבצל, פטריות, גזר, עלי דפנה ופלפל אנגלי עד להזהבה.

מוסיפים את הפריקי לסיר ביחד עם התבלינים.

מערבבים הכול יחד עם הירקות למשך 5 דקות.

מוסיפים את ציר העוף ומרככים את הפריקי למשך 10 דקות.

מכסים למשך כ-30 דקות.

להגשה

מניחים פריקי על צלחת ומעל את שוק האווז.

מקשטים בגרגירי רימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר