שוק טלה אפויה בתנור עם ירקות שורש בניחוח צרפתי

כמות ל-4 סועדיםמצרכים:1 שוק טלה שלמה (כ-2.5 ק"ג)2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים2 שומר חתוכים לרבעים4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופים 1 כוס יין לבןמלח ופלפלמצרכים למרינדה:2 כפות חרדל דיז'ון4 קוביות תערובת לבישול צרפתי דורות1 כוס שמן זיתכפית מלח גסכפית פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים להכנת המרינדה.מחממים תנור לחום של 200 מעלות.מורחים את שוק הטלה במחצית מכמות המרינדה מכל הצדדים ומכניסים לתנור על תבנית גדולה ל-20 דקות.מערבבים את ירקות השורש במרינדה שנשארה.מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את ירקות השורש ואת היין הלבן, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה ורבע.מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים עם הירקות.מתכונים נוספים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:
1 שוק טלה שלמה (כ-2.5 ק"ג)
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
2 שומר חתוכים לרבעים
4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופים
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל

מצרכים למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון
4 קוביות תערובת לבישול צרפתי דורות
1 כוס שמן זית
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים להכנת המרינדה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מורחים את שוק הטלה במחצית מכמות המרינדה מכל הצדדים ומכניסים לתנור על תבנית גדולה ל-20 דקות.
מערבבים את ירקות השורש במרינדה שנשארה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את ירקות השורש ואת היין הלבן, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה ורבע.
מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים עם הירקות.


מתכונים נוספים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר