שוק טלה אפויה בתנור עם ירקות שורש בניחוח צרפתי

 

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:
1 שוק טלה שלמה (כ-2.5 ק"ג)
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
2 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
2 שומר חתוכים לרבעים
4 יחידות ארטישוק ירושלמי קלופים
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל

מצרכים למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון
4 קוביות תערובת לבישול צרפתי דורות
1 כוס שמן זית
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים להכנת המרינדה.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מורחים את שוק הטלה במחצית מכמות המרינדה מכל הצדדים ומכניסים לתנור על תבנית גדולה ל-20 דקות.
מערבבים את ירקות השורש במרינדה שנשארה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את ירקות השורש ואת היין הלבן, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה ורבע.
מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים עם הירקות.


מתכונים נוספים מתפרסמים באתר דורות: www.dorot.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה