שוק טלה בעשבי תיבול

 

החומרים לשישה סועדים
שוק טלה
4 שיני שום
כוס שמן זית
2 כוסות יין יבש
מיץ מלימון סחוט
20 יחידות שזיפים מיובשים
5 שיני שום עם קליפה
3 כפות טימין קצוץ
200 גרם תפוחים יבשים
200 גרם מישמש מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

1 ק”ג תפודים קטנים
1. ק”ג בצלצלים
1 ק”ג בטטה

אופן ההכנה
מטבלים את השוק במלח ופלפל, חורצים חריצים ומחדירים את שיני השום החצויות.

מורחים את השוק בשמן זית ויוצקים את היין לתבנית.

צולים בתנור שחומם מראש בחום גבוה של 250 מעלות כ- 20 דקות.

מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מוסיפים את השזיפים, את התפוחים, המישמש היבשים ושיני השום השלמים ל- 45 דקות נוספות.

מוסיפים את הטימין ומכבים את התנור.

את התפודים, הבצלצלים והבטטות מכניסים לתבנית עם שמן זית, שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל.

לכסות ולהכניס לתנור עם השוק טלה עד שנהיה רך.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה