שוק טלה בקדירת רכז רימונים ענבים וסלקים

מתכון של רשת טיב טעם ליום העצמאות המשלב יחד מגוון טעמים במנה מתוחכמת ומעניינת מבחינה קולינרית יותר מאשר בשר על המנגל

מנה מתוחכמת ומעניינת מבחינה קולינרית
מנה מתוחכמת ומעניינת מבחינה קולינרית. צילום אפיק גבאי

רכיבים

1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק”ג

10 סלקים קטנים ללא קליפה

10 בצלי שאלוט קלופים

1 חבילת ענבים ירוקים

1 חבילת ענבים שחורים

1 צרור תימין

200 מ״ל רכז רימונים

2 ליטר ציר עוף או מים

2 כפות דבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

 מכינים את הרוטב

במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.

צולים את הבשר

מברישים את שוק הטלה בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מניחים בתבנית אפייה גדולה.

מוסיפים תימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים).

יוצקים את הרוטב לתבנית.

צולים כ- 90 דקות עד להזהבה.

מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים 30 דקות נוספות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה