שוק טלה על מצע חיטה כפרית ועשבי תיבול

 

6 מנות

חומרים
6 שוקיי טלה צעירים
תערובת ירקות שורש חתוך לקוביות(2 גזרים, 2 בצלים, 1 כרישה, 1שורש פטרוזלייה, 1 שורש סלרי, 10 שיני שום טימין, רוזמרין)
2 ליטר ציר בקר
חצי קילו חיטה
חצי ליטר יין לבן
עישבי תיבול קצוצים (בצל ירוק, נענע, פטרוזלייה, כוסברה), מלח, פלפל)
חצי כוס שמן זית

אופן הכנה
1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד להשחמה את שוקיי הטלה עם מלח ופלפל. באותה מחבת מטגנים את ירקות השורש עד להשחמה חלקית.מוסיפים את היין הלבן ועשבי תיבול. לאחר התנדפות האלכוהול (לאחר כ 10 דקות) מוסיפים 2 ליטר ציר בקר.
מביאים לרתיחה משפרים טעם עם מעט מלח ופלפל.

2. מסדרים בתבנית את השוקיים ומוסיפים את הנוזל עם הירקות שורש עד לכיסוי השוקיים. עוטפים את התבנית בנייר פרגמנט ונייר כסף ומכניסים לצלייה בתנור שחומם מראש ל-2 עד 3 שעות בחום של 180 מעלות.

3. מרתיחים את החיטה במים חמים עד לחצי ריכוך .מסננים .
4. בסיר מאדים בצל קצוץ במעט שמן זית מוסיפים כ-5 שיני שום שלמות ו-2 פלפל שאטה יבש ומטגנים קלות. מוסיפים את החיטה ומכסים בציר בקר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך מלא.

5. מסדרים חיטה במרכז הצלחת ויוצרים גומה. מוסיפים לחיטה עשבי תיבול קצוצים כגון: בצל ירוק. נענע. פטרוזלייה. כוסברה.
מניחים את שוק הטלה במרכז הגומה ומוזגים מעט מנוזלי הבישול
מקשטים במעט עשבי תיבול.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה