שורש כורכום טרי ובריא – עכשיו על המדפים

חוות תקוע, המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, משיקה את עונת הכורכום הטרי, שמגיע בתזמון עם עונת הגשמים ותבשילי החורף. את שורש הכורכום הטרי ניתן למצוא ברשתות השיווק, בשווקים הפתוחים ובחנויות הפרטיות

כורכום הוא אחד התבלינים הנפוצים ביותר במטבח הישראלי. חוות תקוע משווקת בשנים האחרונות שורש כורכום טרי – אותו ניתן לשמור לאורך זמן במקרר או במקפיא ולהוסיף לתבשילים, מרקים, סלטים ורטבים.

כורכום הינו אחד מהצמחים העתיקים ביותר הידועים בשימוש קולינרי ורפואי מזה אלפי שנים. בשימוש רפואי מסורתי, הכורכום ניתן למגוון רחב של מחלות עיכול, נשימה, לב וכלי דם, בעיות שלד ומפרקים, עור, שתן, והפרעות מטבוליות המשויכות לכבד ולכיס המרה.

כיום, הכורכום הוא הצמח הנחקר ביותר בעולם, הזוכה למספר הרב ביותר של פרסומים מדעיים שבודקים את יעילותו הרפואית למחלות הידועות היסטורית, וכן בתחלואים נוספים המאפיינים את העולם המערבי, כמו סוגים שונים של סרטן (המעי הגס, המעי הדק, הקיבה, הכבד, השד, הערמונית ולוקמיה), דלקות, דיכאון, אלצהיימר.

יתרונות כורכום טרי
הכורכום הטרי מאופיין בריח אדמה חזק ונטול מרירות המאופיינת את התבלין היבש.
השורש הטרי שומר היטב על כל הערכים התזונתיים והבריאותיים שלו, בעוד שהתבלין הטחון עובר תהליך של הרתחה ארוכה, ייבוש, וטחינה, אשר גורמים לירידה משמעותית בריכוז הרכיבים, בשמנים הנדיפים וכן באיכות הערכים התזונתיים.
כמו כן, לפעמים יש חשש שהתבלין היבש עורבב עם קמח להגדלת נפח האבקה על חשבון איכות המוצר וריכוזו. כשאנו צורכים מוצר טרי וטבעי אנו יודעים בוודאות מה אנו צורכים ומה הוא מכיל. בנוסף, כל ערכיו התזונתיים וכן טעמו וצבעו הטבעיים, נשמרים.

שימושים מומלצים
מכיוון שהשימוש העיקרי של הכורכום הוא דרך התזונה כתבלין, טווח השימושים שלו רחב ומגוון, הוא משתלב נהדר במרקים, פסטות, מוקפצים, קציצות תבשילי אורז, עוף ובשר ועוד רבים.

איך משתמשים 

שוטפים היטב ופשוט מגררים לתוך התבשיל (קליפת הכורכום דקה ולא מצריכה קילוף). בשורש הכורכום הטרי ניתן להשתמש בכל תבשיל ומאכל בו מקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר היחס ההמרה הוא: כפית אבקת כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
מומלץ לאחסן במקרר באריזתו המקורית או בשקית לשמירה על הלחות שבו. אפשרות נוספת המתאימה לשימוש ארוך טווח, היא הקפאה- בעת הצורך מגררים את הכמות הרצויה ישירות לתבשיל בעודו קפוא, ואת היתרה מחזירים להקפאה.

מחיר מומלץ לצרכן: 9.99-15.99 ₪ לאריזה של 120 גרם.

את שורש הכורכום של חוות תקוע ניתן למצוא בכל רשתות השיווק, החנויות הפרטיות והשווקים הפתוחים ברחבי הארץ.

לפרטים נוספים, מאמרים בנושאי בריאות ומתכונים באתר

צילום ראובן אילת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר