שושני גבינה וריבה

מתכון לתבנית בובקה או לסיר פלאחומרים לבצק:50 גר' שמרים טריים2 וחצי כפות סוכררבע כוס מים (מהברז)כוס חלב טרה 3%6 כוסות קמח (מנופה)2 חב' חמאת טרה (סה"כ 200 גר')3 ביצים + 1 חלמון (הצהוב)קורט מלח דקחומרים למילוי:100 גר' ריבת תות2 חבילה גבינת טוב טעםכוס סוכרביצה2 פקקים תמצית וונילאופן הכנת המילוי: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים פרט לריבה.גלזורה: חלמון ביצה מעורבב עם 3 כפות מים, להברשת העוגה (לפני כניסתה לתנור)אופן ההכנה:מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק היבשים ולשים כדקה.מוסיפים לקערת המיקסר את שאר חומרי הבצק (הרטובים) ולשים כשתי דקות.נותנים לבצק לנוח (בקערת המיקסר) כ. – 10 דקות.לשים אותו בשנית כשתי דקות נוספות.מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים, מרדדים כל עלה לעובי של כ- 1 ס"מ.מורחים כל עלה בריבה ועל הריבה את תערובת הגבינה, ומגלגלים לצורת גליל.חותכים כל גליל ל- 6 חתיכות (שושנים).מסדרים בתבנית בובקה (עם החור באמצע) משומנת ומקומחת את השושנים שנוצרו, באופן צמוד.מברישים את השושנים שבתבנית עם החלמון.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 200 מעלות לכ– 40 דקות.המלצת השף:להוסיף שבבי שקדים לתערובת הגבינה.ניתן להרטיב קלות את העוגה לאחר האפייה עם מעט רוזטה (משקה שקדים).

מתכון לתבנית בובקה או לסיר פלא

חומרים לבצק:
50 גר' שמרים טריים
2 וחצי כפות סוכר
רבע כוס מים (מהברז)
כוס חלב טרה 3%
6 כוסות קמח (מנופה)
2 חב' חמאת טרה (סה"כ 200 גר')
3 ביצים + 1 חלמון (הצהוב)
קורט מלח דק

חומרים למילוי:
100 גר' ריבת תות
2 חבילה גבינת טוב טעם
כוס סוכר
ביצה
2 פקקים תמצית ווניל

אופן הכנת המילוי:
מערבבים היטב בקערה את כל החומרים פרט לריבה.
גלזורה:
חלמון ביצה מעורבב עם 3 כפות מים, להברשת העוגה (לפני כניסתה לתנור)

אופן ההכנה:
מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק היבשים ולשים כדקה.
מוסיפים לקערת המיקסר את שאר חומרי הבצק (הרטובים) ולשים כשתי דקות.
נותנים לבצק לנוח (בקערת המיקסר) כ. – 10 דקות.
לשים אותו בשנית כשתי דקות נוספות.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים,
מרדדים כל עלה לעובי של כ- 1 ס"מ.
מורחים כל עלה בריבה ועל הריבה את תערובת הגבינה, ומגלגלים לצורת גליל.
חותכים כל גליל ל- 6 חתיכות (שושנים).
מסדרים בתבנית בובקה (עם החור באמצע) משומנת ומקומחת את השושנים שנוצרו, באופן צמוד.
מברישים את השושנים שבתבנית עם החלמון.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 200 מעלות לכ– 40 דקות.

המלצת השף:
להוסיף שבבי שקדים לתערובת הגבינה.
ניתן להרטיב קלות את העוגה לאחר האפייה עם מעט רוזטה (משקה שקדים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר